Immunförsvar

 
Varie morgon kör jag en drink bestående av: ingefära, MSM, gurkmeja, bikarbonat och askorbinsyra (c-vitamin). Främst för att stärka immunförsvaret men alla dessa ämnen har massor av andra hälsofördelar. 
 
* MSM är en förkortning av Metyl Sulfonyl Metan, och är en organisk svavelförening som finns naturligt i våra kroppar och i våra vanligaste livsmedel. MSN är alltså svavel. Inte nyttigheter det första man tänker på när man hör svavel va? ☺️
 
MSM stärker immunförsvaret. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM. Flera B-vitaminer är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen. MSM har både antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. MSN har massor positiva egenskaper på kroppen. Det är något som alla har nytta av och det är helt ofarligt, även i stora doser. Därför kommer jag att ägna ett helt inlägg åt MSN någon gång i framtiden. 
 
  En blandning som inte är speciell god men som är lätt att göra iordning, är billig och som dessutom gör underverk för din kropp! 
 
*bikarbonat. Många människor är försurade i kroppen (för lågt pH-värde) och de beror främst på att vi äter för stor del av den kosten som försurar kroppen. Förmodligen kommer det ett inlägg senare även om det. 

Medicinska behandlingar med natrium bikarbonat är den absolut snabbaste metoden att återfå kroppens pH-nivåer till de normala. Det gör bikarbonat till en av våra mest användbara mediciner –– eftersom det behandlar vår syra-basbalans.

Ju närmare pH är 7.35-7.45, desto högre grad av hälsa och välmående har vi. Det ökar kraftfullt vår förmåga att kämpa bort akuta infektioner som förkylning och influensa, men även cancer och andra sjukdomar. 

 

 

*c-vitamin. (Askorbinsyra ) . Om c-vitamin motverkar förkylning är lite oklart, många hävdar att det är helt verkningslöst och vissa hävdar att det ändå kan lindra en förkylning en aning eller förkorta tiden lite. Oavsett så är det helt ofarligt och om det skulle lindra med någon enstaka procent eller minska tiden med en minut så är det ändå värt att ta det tycker jag. Dessutom är det en fördel att ta MSM:et ihop med c-vitamin.

 

 * Gurkmeja tillhör samma släkte som ingefära. 

Gurkmeja har visat sig ha en rad olika medicinska egenskaper i forskning som gjorts. Curcumin är det ämne i gurkmejan som står för de största medicinska effekterna.

Gurkmeja har antiinflammatoriska egenskaper och starka antioxidanta egenskaper. Det gör den lämplig att använda vid olika inflammatoriska tillstånd som artrit och artros. Gurkmeja kan även ha positiva effekter mot cancer, hjälper matsmältning, är antibakteriellt, kan hjälpa mot hudproblem och mot sår. Gurkmeja har dessutom den egenskapen det här inlägget handlar om, det hjälper mot förkylning ! 

 

 

*Ingefära 

Ingefära bidrar till att stärka ditt immunförsvar genom att ta bort skadliga gifter från din kropp som bryter ner immunförsvare

Studier visar att ingefära innehåller anti-cancer ämnen som kan angripa cancerceller och förstöra dem. Ingefära kan också lindra astma, hjälpa matsmältningen, minska risken för hjärt-kärlsjukdomar och verka antiinflammatoriskt och såldes minska smärta. 

 

Ska jag ta allt det här varje dag?! tänker ni kanske nu. Gör som du vill, jag tycker det är värt det på grund av alla fördelar sen hur mycket varje grej gör är svårt att säga men den lilla tiden och den lilla kostnaden är helt klart värt den förbättrade hälsan vi får. Vill du av någon anledning inte använda dig att allt detta, börja då med en eller ett par saker. Kanske märker du någon positiv effekt ?  Sen kom ihåg att det är helheten av allt i ert liv som spelar roll☝️

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar