Axelträning

 

Igår tränade jag rygg, baksida axlar och lite biceps med Tonie på actic 1. Just baksida axel är en något bortglömd muskel, eller åtminstone en muskel som tränas för lite och ofta fel. Det är en liten muskel som är relativt svårt att ”hitta” . Vid träningen av små muskler som baksida axlar så är kontakt extra viktigt för att träffa rätt. En av mina favoriter är den här övningen: 

 
 

Jag väljer att träna baksida axlar ihop med rygg eftersom baksida axel är synergist, dvs hjälper till, vid många ryggövningar. 
 
 
Kom ihåg att axeln består av tre delar. Baksida, framsida och utsida axel. Den del som tenderar att tränas för mycket är framsida axel och anledningen till det är att den aktiveras vid bröstträning och den används extra mycket om man tränar fel. 
Här syns alla delarna 
Baksida axel har flera funktioner, framsida likaså men utsida axel har i princip bara en funktion och det är att lyfta armen ut från sidan. Därför är det här ingen muskel som blir övertränad så lätt. Dock är det viktigt att tänka på att koppla ur traps och andrs muskler när man tränar utsida axlar. Återigen, kontakt! 
 
Den här bilden har inget med axelträning över huvudet taget att göra. Den visar bara när jag börjar ta av mig kläderna för att sedan hoppa i en snöhög. Så olika det där.. för er som missat det så finns filmen på instagram: oakbear 
rätt sjukt men jag tycker om att göra annorlunda saker och bjuda på mig själv. Är dock inte alla som uppskattar det i landet lagom med jantelagen. Man får inte sticka utanför ramarna här så att säga. Töntigt tycker jag men inget att göra åt. 
 
Idag tränade jag axlar och lite triceps med Ardell och Kwarnström som nyligen startat en träningsblogg 
 Www.ardellkwarnstrmfitness.blogg.se
 
Det var ett bra pass där jag fick lära mig en ny övning för fram- och utsida axlar 
 
 

 

Lämna ett svar