Trött på att vara trött?

Många är trötta och orkeslösa. Ibland vet man inte varför och ibland vet man men orkar inte göra något åt saken. För vissa kan det vara svårare att göra nåt åt det än att läsa följande på bloggen men jag tror många kan bli mindre trötta genom att följa dessa råd. 
 
* Stress: Allt för många stressar, det är inget nytt. Många tänker att de inte kan minska sin stress av olika anledningar. Det är lätt för mig att säga, jag vet, men försök att stressa mindre. Sluta oroa er och försök prioritera om ibland. Att planera vardagen kan oxå minska stressen. Sen om man nu är trött från början så är allt detta svårare och de blir då en ond cirkel. 
 
* Umgås med människor du tycker om och som ger dig bra energi och gör så mycket aktiviteter som möjligt som du gillar. Människor som tar energi gör dig trött och saker som du gillar att göra ger dig energi vilket gör dig piggare. 
Gör roliga saker med de du tycker om☝️
 
* Res utomlands! Har du inte råd så går de oftast här också att prioritera annorlunda så att du får råd. Kanske låta bli att köpa massa onödigt under ett tag till exempel? En utlandsresa kan få dig piggare på olika sätt, om du åker till något varmt ställe så får du massa sol (men kom ihåg att använda solskyddsfaktor☝️) vilket laddar på dina D-vitaminnivåer som gör dig piggare. Du får även en möjlighet att koppla av och låta kropp och själ återhämta sig. 
 
* Vitaminer och mineraler. Brist på bland annat D-vitamin (främst under vinterhalvåret) och järn gör dig trött. Kolla över din kost ifall du får i dig för lite av dessa. Du kan antingen se till att få i dig mer av dessa från antingen kosten och/eller från kosttillskott. Prova msm (läs om msm i inlägget jag skrev för några dagar sedan)
 
 
http://muskelbygget.se/sv/muskelökning/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F2409&group=prod_prod_grp-s1%2F49
 
 
ZMB6 (zink, B6 och magnesium) är ett kosttillskott som jag varmt kan rekommendera. Zink och magnesium går givetvis också att få i sig via kosten, det är dock oftast svårt att få i dig i tillräckliga mängder, speciellt när man tränar mycket eftersom kroppen då ”förbrukar” mer av dessa mineraler. Zma som helst intas innan läggdags förbättrar återhämtning men framföralllt det som är viktigt i det här inlägget, det får musklerna att slappna av vilket leder till bättre och djupare sömn vilket i sig gör att vi blir piggare ?
 
Att välja näringsrik och bra mat istället för skräpmat kommer inte bara påverka din form och hälsa utan även göra att du känner dig piggare.
 
* Träna! Om du ska bygga en vältränad kropp så är gymträning de bästa alternativet, eller gym i kombination med något annat. Om du ”bara” vill få bättre hälsa och bli piggare så är det viktigaste att du tränar något du tycker om och som blir av. Själva träningen gör att du utsöndrar endorfiner som gör dig pigg men träningen gör dig även trött på ett bra sätt vilket för att du sover bättre. På sikt när du förbättrar din kondition så leder även det till att du blir allmänt piggare. 
 
Bra sömn gör självklart att vi blir piggare på dagarna. 
 
* Rätt aktivitet innan läggdags. Sex är bra, det kan göra att du sover bättre. Att varva ner på kvällen är bra för att underlätta sömnen. Släpp dina problem, ha svalt och mörkt i sovrummet. Prova spikmatta, lyssna på avslappnande musik och/eller meditation. Läs något roligt, tänk på något roligt eller titta på något roligt på tv, datorn eller mobilen. 
 
Slutligen, stressa inte upp er över att ni ska göra allt de här nu direkt: Ta en sak i taget och räkna inte med att er trötthet försvinner på en dag eller två. Men du kommer förhoppningsvis att känna dig piggare på sikt om du fööjer dessa råd. 

Lämna ett svar