Kört fast i träningen?

Vad ska man göra om man kört fast i träningen? Det beror lite på vad man har för mål men idag tänkte jag skriva om vad man kan göra om man är ute efter att bygga muskelmassa. 
 
Oftast så vet man nog själv vad man kan göra egentligen för att träningen ska gå bättre. Eller hur? 
 
Det är inte många som gör allt perfekt. Träningen, kosten, sömnen, kosttillskotten osv. Det finns alltid saker man kan förbättra. Alkohol är väl säkert en stor bov hos många. Det går att bygga muskler även om man dricker ibland MEN självklart är det bättre ju mindre man dricker. Stress är en annan stor bov. 
 
 

Det går ALLTID att träna hårdare men framförallt smartare. Kan du lägga upp träningen på något annat sätt? Det finns INTE några magiska övningar men många kan få en skjuts i träningen av att byta ut övningar. Kan du träna med tyngre vikter eller med lätta vikter? Kan du försöka få mer kontakt med muskeln? Måste du ha exakt en vecka mellan varje bröstpass t.ex? Varför inte träna bröst var 4e eller 5e dag? Se över ditt träningschema och se vad du kan förändra till det bättre. Har du tränat väldigt mycket ett tag? Då kanske det är dags att ta en vilovecka. En vilovecka lite då och då gör gott för dina muskler, så länge du äter bra såklart. 
 
 
 
Hur bra äter du? Kan du äta bättre? Nu finns det lite olika teorier om hur man ska äta men grunderna är ändå desamma: Bra clean mat är att föredra. För att bygga muskelmassa måste du ligger på kalorieöverskott och man måste äta mycket protein för att bygga muskelmassa.
Äter du för lite vissa dagar så bygger du inte optimalt, så enkelt är det. 
 
Exakt hur myket man behöver är fortfarande lite oklart men minst 2 gram protein / kilo kroppsvikt tycker jag, helst mer. Jag ligger på 2,5-3,0 gram protein / kg kroppsvikt om dagen. Jag tycker att du bör äta cirka var 3e timme men här finns olika teorier. Att äta kolhydrater både innan och efter träning tror jag är väldigt fördelaktigt.
 
  
 
Använder du dig av kosttilskott? Om inte så börja med det så kommer du garanterat att göra ökningar. Använder du dig av kosttillskott kan du fundera på om du kanske behöver köpa någon mer produkt.
Bastillskott som protein, gainer, aminosyror, kreatin, omega 3 och vitamin/mineraltillskott ska vara självklart om man tränar seriöst och vill få ut maximalt av träningen. http://muskelbygget.se/
 
 Att festa är skoj men ju mindre du dricker desto bättre träningsresultat. #ingakonstigheter
 
 
Stress är negativt för allt och inte minst när det gäller dina träningsresultat, speciellt att stressa runt träningen. Gör vad du kan för att minska stressen och du kommer öka när det gäller muskelmassa. 
 
Sömn och vila mellan passen är avgörande för hur mycket du ska få ut av passen. Är du inte utvilad så orkar du inte träna lika hårt och sover du dåligt eller för lite efter ett träningspass så ger inte det passet lika mycket. 
 
Slutligen så bör du tänka igenom vad du har för mål med träningen och gärna sätta upp delmål som är rimliga.
Sen är det en stor fördel att du tycker det är kul att träna. Vissa behöver hitta motivation och det är olika hur man gör det. Behöver man träna ihop med någon annan? Behöver man en annan miljö? Titta på andra vältränade kan vara ett annat sätt. Att använda sig av en duktig PT är ett annat förslag. 
 
Att läsa den här bloggen kan också vara en bra idé 😉
 
 
 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar