Vanligaste träningsmyten??

En vanlig fråga som jag får (och säkert många andra som tränar) är vad som händer när vi slutar att träna. Vad händer undrar jag då? ”Ja blir inte dina muskler fett” brukar man få höra då. Jag vet att ja skrivit om det här innan flera gånger men eftersom de tycks vara en av de vanligaste myterna så känner ja att måste ta upp det igen.
 
NEEEEEJ muskler blir aldrig fett. Och samma sak tvärtom. Många tror att feta människor bygger muskler lättare för att de har mycket att ”omvandla” men nej, fett blir aldrig muskler heller.
 
Förmodligen är chansen att en muskelcell ska ”förvandlas” till en fettcell lika stor som att en muskelcell skulle ”förvandlas” till en hjärncell t.ex.
 
Det som händer när man slutar träna och inte längre aktiverar musklerna är att de blir mindre. Äter man ”normalt” så tappar man inte allt man byggt upp men i början tappar man mycket som många av er förmodligen märkt när ni haft en längre träningsuppehåll. Dock finns det som tur är något som kallas muskelminne vilket gör att man lättare bygger upp det man tappat när man väl sätter gång igen. Om man fortsätter att äta som man gjorde när man tränade (och förbrukade mer) så lägger man på sig fett.
 
 

Lämna ett svar