Söndagen och hur många proteindrinkar?

Raka marklyft häromdagen, det känns rejält i hamstrings idag!
 
Knäböj och utfall i smithen. Utfall är en av min hatövningar, den är riktigt jävla jobbig och när man är färdig med ena benet så har man det andra kvar… Tar riktigt bra på glutsen framförallt 🙂
 
Nya jackan. Bästa köp jag gjort nånsin!

 
Var riktigt hästtokig med i söndags.
 
Igår tränade jag rygg på Actic och idag blev det axlar och bröst med Jens. Känner redan nu att träningsvärken kommer smygande. Jens fortsätter att göra riktigt bra ökningar, han är både stor och stark men har även lagt på sig en del fett sista tiden. Noterade precis i affären förut att fan vad fet han är i huvet fanskapet.
 
Idag har jag för övrigt pluggat rätt mycket. Läst i motivation för motion och skrivit en uppgift. Intressant bok faktiskt!
 
 
”The key to solving problems is asking the right questions”
 
Hur många proteindrinkar behöver du?
 
Jag får ofta frågor angående proteinpulver och hur många drinkar man ”ska” dricka per dag. Man får tänka på att det inte är något ”magiskt” med proteindrinkar. Det gäller att få i sig en viss mängd protein per dag för att bygga muskelmassa. Hur mycket är lite olika bud på men jag tycker att man ska få i sig minst 2 gram protein per kilo vikt, helst uppåt 2,5 gram. Om du får i dig ifrån mat eller proteinpulver spelar ingen större roll men det finns några tillfällen då det passar bättre med en proteindrink och då är det snabbt vassleprotein jag syftar på. Det är på morgonen då du inte fått i dig protein på länge så är det fördelaktigt med en proteindrink (gärna tillsammans med något annat) för att få i sig snabbt protein och extra viktigt är det direkt efter träning. Sen om du inte äter kvarg eller något annat som innehåller kasein (långsamt protein) på kvällen så är det bra med ett kaseinprotein eller gärna Milk and Whey som innehåller 40 % vassleprotein och 60 % kaseinprotein.

 

Vassleprotein finns flera olika bra sorter men här är min favorit:100% Whey Protein Professional  som det dessutom är extrapris på nu 🙂 Extrapris, inte extra pris…

 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar