Promenad och förbränning

Gått morgonpromenad precis. När jag vaknade regnade det mycket så var lite osäker på om jag skulle gå men när det är deff för mig så går jag oavsett väder, om jag bestämt innan att jag ska gå. Det är det som är det fina i kråksången 😉
 
 
Många undrar hur mycket man förbränner när man går. ”Räcker det att gå 30 minuter?” Till exempel. För att gå ner i vikt så är det fortfarande balansen mellan hur mycket man äter och hur mycket man rör sig som avgör. Det krävs ett kaloriunderskott för att gå ner. Promenader ökar kalorieförbrukningen. Men hur mycket då?
 
Väger man 50 kg och går i 4,8 km/h på plant underlag förbränner man 3 kcal/minuten.
 
Väger man 70 kg och går i 4,8 km/h på plant underlag förbränner man 4 kcal/minuten.
 
Väger man 90 kg och går i 4,8 km/h på plant underlag förbränner man 5 kcal/minuten.
 
* De flesta går lite fortare än 4,8 km/h och då förbränner man mer såklart. 
 
* I regel går man heller inte på helt plant underlag heller om man går utomhus och då ökar också förbränningen något. Ju mer backar, desto högre förbränning. 
 
 
* Om man dessutom går ”PW-style” , dvs när man svänger fruktansvärt mycket med armarna, så ökar också förbränningen något.
 
* Om man tar något fettförbrännare innan passet så ökar man förbränningen med ytterligare några procent. http://muskelbygget.se/fettforbranning-c-59.html?osCsid=b121fca896ce18c876c54387dda62579
 
Och nu har äntligen nya red stack kommit!  Red Stack AMP 
Den lär vara grym!
 
 
Jag skulle tippa på att jag förbränner cirka  7 kcal / minuten när jag går. Jag väger knappt 90 kg, jag går i 5-6 km / h, jag går INTE nån jävla PW och jag tar fettförbrännare innan. När man går promenad så är det fett som används som bränsle i första hand. Ju högre intensitet desto mer används kolhydrater som bränsle. 
 
7 kcal / minuten innebär att jag förbränner cirka 1 gram fett per minut. 
 
Kom ihåg att allt man gör förbränner fett. Även när man ligger helt stilla så förbränner man lite. Då förbränns både fett och kolhydrater och förbränningen i vila är cirka din kroppsvikt  / timmen. Alltså, väger du 90 kg så förbränns 90 kcal i timmen i vila. 
 
Vilket förbränner mest då, joggning eller promenader?
 
När du joggar förbränner du cirka en kalori per kg kroppsvikt och kilometer. Det lät väldigt komplicerat kanske?
 
Väger du 90 kg så förbränner du 90 kcal om du joggar en kilometer, oavsett tempo. 
 
En fördel med jogging jämfört med promenader är att du har förhöjd förbränning även efter passet när du joggat. Du får även bättre kondition med tiden vilket leder till högre förbränning även i vila.
 
Nackdelen med konditionsträning är att du tappar muskelmassa om du tränar för mycket kondition. Men att träna några pass i veckan som inte är så långt är inga problem. För att spara muskelmassa i samband med konditionsträning, och även när du deffar, så är aminosyror är viktigt tillskott: http://muskelbygget.se/aminosyror-c-72.html
 
Här är ett annat kosttillskott som är muskelsparande under fett:  Exchange 

 
Ikväll ska jag faktiskt ut och springa 5 kilometer! Jag har blivit medlurad på löptur… Återkommer om hur det gick!
 

 

Kom ihåg, det viktigaste är trots allt att du gör det du tycker är kul och att man mår bra! Många är för fokuserade på att gå ner i vikt (besatta om det till och med) . Det finns så mycket annat i livet som är viktigt också. 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar