Se helheten…

Det här med kost, kalorier, onyttigt och nyttigt hit och dit är inte enkelt. En sak som är viktigt att tänka på är inte se allt svart eller vitt, det finns inte bara onyttigt och nyttigt: Det finns något däremellan. Det finns även situation där något är onyttigt för en person men något bra för en annan. 

En annan sak som är bra att tänka på är att det är vad du äter och tränar över längre tid som räknas. Du kan varken lägga på dig eller tappa mycket fett på en dag. 

Många tror/tycker att ”hela dagen är förstörd” om de råkar äta lite godis. Nej den är inte förstörd, eventuellt hamnar du på ett litet kaloriöverskott och lägger på dig några gram fett (som du kan tappa dagen efter ) eller så har du ätit så bra / rört dig så mycket den dagen att du ändå hamnar på ett underskott och tappar fett (om det är syftet)

• Se helheten i allt du äter/ rör dig över en längre tidsperiod. PS, chokladkaka är nog de godaste jag vet och även under mina ”strängare” dieter så finns det plats för en chokladbit eller två?

Lämna ett svar