Muskelbygget

Idag jobbade jag i Muskelbyggets butik i Vimmerby 11,30-17,30. I helgen är det två år sen butiken öppnade och då var jag här en del och jobbade men nu var det länge sen så det var kul att komma hit och jobba lite 🙂

IMG_7662

Jag har sålt en del, plockat fram en del varor och sånt samt svarat på en intervju om hur man ska komma igång efter nyår:

Vad är bra att tänka på för att komma igång nu efter nyår?
Att ha rutiner är viktigt för många. Vid jul och nyår kommer vi ifrån våra rutiner och börjar fuska. Att ta någon vecka då och då utan träning och lite sämre mat brukar inte göra så mycket men det svåra nu i januari är just att komma igång och få rutiner.

Hur gör man då för att komma igång? Vi får sämre och sämre samvete för att vi inte börjar träna och äta bra. Ta det lugnt. Istället för att stressa upp sig mer och oroa sig för vart och när man ska börja (Måndag, nej måndag efter det? Eller?) så börjar du direkt med NÅNTING. Börja till exempel med med att äta en vettig frukost, som t.ex havregrynsgröt och ett par ägg, istället för ditt vanliga kaffe och 2 mackor med ost. En liten ändring kommer göra skillnad i längden och kommer även leda till att övriga ändringar går lättare. Bara du kommer igång med någon förändring så är halva jobbet gjort. Efter en tid får du rutin på att äta en bra frukost, då kan du fortsätta med att se till att få i dig ett bra mellanmål om dagen, en frukt och en proteindrink till exempel.

Samma sak när det gäller träningen, istället för att fundera på vad och vart du ska träna och ständigt säga att du ska börja på måndag så börja direkt. Träna 5 minuter hemma ikväll, ALL träning är bättre än ingen träning och då är du iaf igång. För att motivera sig själv är det en bra idé att säga upp mål, både kortsiktiga och på längre sikt. Här är det viktigt att det är mål som DU vill uppnå. Du ska inte träna för någon annans skull. Hitta på mål som du tycker är roliga att sträva efter. Ett första mål kan vara så enkelt som att börja träna minst 2 pass i veckan. Nästa mål kan vara att klara ett visst antal kilo i någon övning om några månader, t.ex 100 kg i bänkpress till sommaren.
Att använda sig av rätt kosttillskott kan vara en bra idé, det kommer hjälpa dig att både nå dina träningsmål och att få dig att må bättre.

En bra början är att använda sig av ett multivitamin-tillskott. Många tror att det är onödigt med vitamintillskott. Det behövs oftast inte för att överleva eller för att träna men för att uppnå en bra hälsa och för att få ut maximalt av träningen är det nödvändigt med kosttillskott. Även om du äter bra, vilket du naturligtvis ska göra oxå, så är det svårt att få i sig tillräckligt med vitaminer, antioxidanter och mineraler.

trec_multipack_grande

Även proteintillskott kommer du ha nytta av. Samma sak där, även om du äter bra och proteinrikt så kan det vara svårt att få i sig tillräcklig mängd protein. Just efter träning är det extra viktigt att få i sig ett snabbt protein och då är ett vassleprotein (eller gainer som består av protein och kolhydrater) ett bra alternativ som du kan ta direkt efter ditt pass.
trec_whey100_900_grande
Ett annat kosttillskott som alla har nytta av är omega 3-fett. Det är en fettsyra med fantastiska egenskaper. Omega 3 är bra för i stort sett allt. Tillskott av omega-3 skyddar mot en rad sjukdomar och kan även gynna din träning på olika sätt.

Slutligen så är det bra att se över sin sömn. Sover du tillräckligt mycket och sover du bra? En god sömn kommer hjälpa dig att både nå dina mål genom att du orkar träna och äta bättre men en god sömn kommer även hålla dig friskare och gladare. Att t.ex lägga sig en halvtimme tidigare och/eller ta en tupplur på dagen kommer förmodligen göra dig både starkare och friskare. Att lära sig att varva ner på kvällen för att få bra sömnkvalité är oxå en god idé.

Alla de här bitarna hänger ihop, äta du bra så tränar du bättre, tränar du bättre så sover du bättre, sover du bättre så är du piggare och gladare. Tar du kosttillskott håller du dig friskare, kan träna mer och mår bättre. Och så vidare. Huvudsaken är ATT du börjar med någon av dessa bitar och gör det NU.

/Ekbjörn onlinecoach

Lämna ett svar