Hälsovecka och den självläkande människan!

_59a4774

Hälsoveckan fortskrider 🙂 Ironiskt nog så har jag blivit lite sjuk. Notera att jag skriver LITE eftersom jag fortfarande kan träna 😉 Jag var ju så nöjd när jag skrev inlägg här om dagen att jag aldrig blir sjuk… Dock så kommer de ju lämpligt när det är hälsovecka och jag äter/dricker nyttigare än innan. ”Optinojar” rejält med alla nyttigheter! Har lite svårt att få i mig tillräckligt då jag normalt brukar ”fylla ut det sista kcal ” med lite onyttigt. Jag ska ju inte deffa nu direkt. Idag var jag i Vby och tränade ben vid första besöket på gymmet och sedan bara stretchade när jag var där andra gången. Det är skönt faktiskt, jag mår bra av att bli av med lite stelhet… I bilen lyssnar jag på ”Den självläkande människan”. En väldigt bra bok som jag förmodligen kommer plocka godbitar ur till kommande inlägg. Lite kort om de jag lyssnat på idag. Varken mättat fett eller kolesterol är farligt, däremot är transfetter väldigt dåligt. Stor del av hjärt-kärlsjukdomar beror på transfetter, även kallad härdade eller delvis härdade fetter. Undvik dom i möjligaste mån. Det finns i margarin främst men även chips, olika bakverk osv. Socker är inte bra som ni vet men det är bättre än de här lömska transfetterna…

En del snack om vitaminer och mineraler med. Mycket om D-vitamin som är ett grymt bra vitamin, egentligen är det ett hormon som har fina egenskaper och som många får brist på.

Lämna ett svar