Hälsovecka!

img_6241Tina och jag äter alltid bra, vi tenderar dock att fylla på med en hel del fika och godis, men nu kör vi en hälsovecka från och med imorgon☺️Kosten spelar stor roll för immunförsvar.Nu är de flera faktorer som spelar in men kosten är en av de viktigaste bitarna när de gäller att hålla sig frisk. Även en bra sömn, att inte stressa/oro och träningen stärker immunförsvaret. Dock är immunförsvaret något nedsatt precis efter avslutat pass och det är en av anledningarna att äta extra bra då.

Själv blir jag sjuk en gång per år. Det är mer än tillräckligt. De gånger de skett sista åren har varit efter att jag varit iväg och ”slarvat” så att säga. Jag kan känna av halsen och snora lite ett par gånger kanske men det är en gång per år som jag får avstå träningen osv och då är de nån eller ett par dagar vi pratar om.

Vissa säger att bra mat är dyr. Visst den kostar mer men det blir dyrare i längden att sjukskriva sig och den Extra kostnaden för bra mat är lätt värt att slippa förnedringen med förkylningar.. bra mat skyddar i längden även mot värre sjukdomar än förkylningar. De flesta av sjukdomarna som finns beror till stor del på dålig kost som skapar inflammation i kroppen samt näringsbrister. Trots att många är överviktiga lider de ändå av näringsbrister.

Lämna ett svar