Börsen, investeringar och privatekonomi – första inlägget :)

Sedan hösten 2009 har jag skrivit om kost, träning, hälsa och mitt liv här. De sista åren mindre frekvent. Jag har skrivit för jag tycker det är kul men även för att inspirera och lära ut till andra. Och jag har även lyckats reta upp en och annan. Jag tycker fortfarande det är kul men jag har även på senare tid fått ett nytt intresse: Börsen, investeringar och spara pengar utan att vara snål. VIKTIGT, man ska aldrig vara snål utan det handlar om att dra ner på vad man själv anser som ”onödiga” utgifter!  Att vara snål är specialtöntigt ?

Många är lite intresserade av att börja investera på börsen men inte riktigt vågar ta steget. Så var det för mig. Och mitt tips till er är att BÖRJA nu! Det är samma som med träningen, istället för att vänta tills ”rätt tillfälle” dyker upp så börja DIREKT. Man behöver inte kunna mycket för att BÖRJA med små summor.

Jag väntade länge. Våren 2018 öppnade jag konto hos Avanza, vilket är jätteenkelt. Följ bara instruktionerna via länken: https://click.adrecord.com/?c=32250&p=836

Jag satte in 100 kr i nån fond tror jag. På hösten hade hundralappen vuxit till 104 kr. Sen började jag investera mer. Men mer om detta i nästa inlägg ?

Det var min vän Marcus som fick mig att starta konto där och som fick upp ögonen för börsens fantastiska värld ? Tack! Passande nog skrev Marcus ett inlägg nyligen om aktier för nybörjare som kan vara en bra start för er att läsa: https://sparacash.se/aktier-for-nyborjare

Jag är till skillnad från kost/träning, ingen expert inom detta, men jag lär mig för varje dag som går.
Det är viktigt att tänka på att all investering sker på egen risk! Förra året steg börsen med 30%. Vissa aktier steg mer och vissa mindre. Vissa sjönk till och med. Det viktiga att känna till är att börsen både kan stiga och sjunka men ÖVER TID så stiger den alltid (Sett till varje tioårsperiod senaste 100 åren har börsen alltid gått upp)

En kommentar

Lämna ett svar