axlar med gummiband

När Tina föll år för några veckor sen fick hon ett gummiband att träna med. Jag tror hon använt det lite men jag har också kört lite med det. Det går inte bygga några köttiga 80-lår eller skaffa sig maffiga pecs genom att bara träna med gummiband MEN ☝️ Det är ett helt klart ok träningsredskap som komplement till den ordinarie gymträningen. 
Att träna utsida axlar, små men ack så viktiga muskler, fungera utmärkt med gummiband. Det är axlar som jag brukar träna med bandet. Dels för att få träna utomhus och dels för att få vara hemma mer. Jag är borta mycket nog nu. Jag föredrar att träna strikt men kör gärna lite ostrikt och tyngre ibland. Men när det gäller utsida axlar tränar jag alltid med kontakt och är noga med utförandet. Koppla ur trapsen och tänk att händerna ska utåt – inte uppåt. Rörelsen blir lika men trapsen kopplas ur mer och utsida axlar får all belastning och axlarna får mer bredd?
 
Det går även att träna resten av kroppen med hjälp av ett gummiband men eftersom belastning inte blir lika tung som på gymmet så är den träningen inte lika effektiv som gymträning, då det handlar om att bygga muskelmassa. Om du är iväg från gymmet en tid fungerar gummiband dock till och träna med och bibehålla muskelmassa och sen kan det vara bra att variera träningen så att du kör lättare ibland också. 

Lämna ett svar