Hur mycket fett kan man tappa?

Kul att jag hade skrivit klart ett inlägg nästan så försvann det ? igår blev det en heldag med cardioträning. Jag hjälpte några att flytta från elva på förmiddagen till nio på kvällen. Jag var specialtrött på kvällen sen så somnade redan innan 22 på spikmattan (som gjorde gott för min trötta rygg) sen sov jag till halv tio idag. Var självklart vaken några gånger däremellan och drack protein ☺️

Vissa av er kanske följer mig på Twitter. Annars får ni gärna göra det. Hur eller hur så skrev jag där förut att ju mer fett man har desto mer fett kan man förbränna. Det är därför väldigt kraftiga personer utan problem kan gå ner rätt många kilo på kort tid. Nu ska jag inte klanka ner på deras prestation på något sätt. De är duktiga såklart men det är ändå lättare för dom att tappa mycket vikt.

Sen är det inte bara fett man tappar under en diet. Speciellt inte i början för då är det ofta mycket vätska samt magsäcksinnehåll man tappar. Om man drar ner på kolhydraterna så tappar man även lite glykogen (lagrade kolhydrater i musklerna) .

Hur mycket fett är det då möjligt att tappa på en dag?
Svaret är cirka 70 kcal per kilo kroppsfett man har. 70 kcal innebär ca 10 gram fett. Det innebär att om du väger 100 kg och har en fettprocent på 10 procent så har du 10 kg fett och kan således tappa 100 gram fett på en dag. Det är en av anledningarna till att det är svårare att gå ner ju längre fram i dieten du kommer.

Efter hand så måste du antingen ändra kosten eller öka på cardion för att fortsätta att tappa fett. Och/Eller att köpa någon bra fettförbrännare.

http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning/?group=prod_prod_grp-s1%2F10

Eller att anlita en bra PT (Per Ekbjörn) som kan hjälpa dig med kosten ?

Det fina med mig, om jag får säga det själv, är att jag både kan vara fantastiskt oseriös men även lika seriös när det behövs. När det gäller jobb till exempel. Jag tycker det är väldigt viktigt att de jag hjälper ska lyckas.

2 kommentarer

Lämna ett svar