Grym magövning!

I helgen har jag varit mer Tinatokig än nånsin 🙂 Vi har gått morgonpromenader ihop i helgen (Jaa jag erkänner, jag har smygdeffat lite i en vecka men nu är det bygga som gäller igen!) och vi har tränat ihop både lördag och söndag. I lördags på Studio fitness och igår på Campushallen. Tina är inte bara sjukt underbar, hon är riktigt duktig på att träna oxå!
Hon kör strikt, hon lyssnar på vad jag säger och tar till sig, hon hjälper mig under passet, både rättar till mig och peppar mig och hon har förmågan att ta ut sig rejält. Allra bäst är hon på magträning där hon visade lite nya övningar för mig i lördags.

Nej jag vilar inte, det här är startpositionen!

Ni fattar? Viktigt att övningen utförs på en sån här halvboll (vad heter dom??)

Nu finns det ju tyvärr ingen magisk magövning, det är tung och smart magträning och bra kost som krävs men det här är onekligen en av de jobbigaste magövningarna jag gjort. Den blir inte lättare när Tina står och sparkar på mig när jag inte orkar fler… Prova den gärna och hör av er om vad ni tyckte 🙂

Det kommer att bli sex olika gym på en vecka för mig nu. Så olika det där..
Gymbolaget (onsdag), Studio fitness (lördag), Campushallen(söndag), Actic(idag), Träningshuset (Imorgon), World Class (onsdag)

Rectus abdominus är den raka magmusklen och på bilden ser ni vart den fäster och ser man den här bilden så förstår man lättare att man genom alla magövningar som man tränar raka magmuskulaturen tränar HELA Rectus abdominus. Det går alltså inte att träna bara nedre eller övre magmuskeln. External Oblique är de sneda magmusklerna och Serratus anterior är musklerna över revbenen som sänker och vrider skulderbladen (depression och rotation), håller skulderbladen på plats mot bröstkorgsväggen.
Magmusklerna bör tränas precis som alla andra muskler för bästa resultat. Tungt och med minst 72 timmars vila för att de ska hinna återhämta sig. Jag hoppas de flesta lärt sig det nu men det går INTE att punktförbränna, dvs att förbränna fett på magen genom att träna magen.

En kommentar

Lämna ett svar