Sluta stressa

Sluta stressa. Det är lättare sagt än gjort men det går att göra nånting åt stress även om det ibland tar tid. Men stress har så mycket negativa sidor så det är värt att ta tag i det. Stress ligger bakom många sjukdomar och gör så att vi mår dåligt. Stress hämmar även fettförbränningen och byggande av muskelmassa. Ta reda på vad som orsakar dig stress och ta tag i problemet därifrån.
 
Att hela tiden tänka på att vi måste vara i form kan vara en stress i sig och göra att kroppen istället behåller fettet.
 
Oftast har vi för mycket vi måste göra. Ibland måste vi prioritera bort vissa saker. Man måste inte göra allt. Att vi ska vara på ett visst sätt osv är också ett stressmoment. Facebook, instagram osv är trevligt och socialt.. I måttlig mängd. Att ständigt hålla sig uppdaterad där är en stress för många och ett beroende.Tänk efter, är det så farligt om man inte kollar igenom hela nyhetsflödet eller alla nya bilder en dag? Eller en halv dag åtminstone?
 
Måste vi vara alla till lags alltid och ständigt prestera på topp på jobbet? Vad får vi för extra av det? Oftast att vi mår sämre själva. Man ska ta vara på sina nära och kära men det viktigaste är trots allt att just DU mår bra!
 
Ett tips om man ”har mycket i huvudet” är att skriva ner allt på en lapp.
 
 
 
 

Lämna ett svar