Deff dag 1

Nu är jag igång med deffen och jag känner mig glad för det 🙂
 
Det kommer inte bli nån ”extremdeff” som innan tävlingen. Då gjordes allt perfekt. Jag kommer dock vara seriös såklart men kommer inte att äta exakt lika varje dag och kanske inte gå dubbla promenader varje dag. Anledningen är att det är för tidskrävande och det blir lite svårt med matlådor VARJE dag när jag är ute och reser. Sen vill jag, det här låter töntigt och jag gillar inte uttrycket egentligen, kunna unna mig lite ibland 🙂
 
Jag kommer inte att räkna kcal exakt. I höstas låg jag på ca 300 gram protein, cirka 200 gram kolisar (lite mindre i slutet) och minimal med fett. 20-30 gram. Nu kommer jag ligga på cirka 250 gram protein, 200-250 gram kolisar och kanske 50-60 gram fett. Som sagt, räknar inte så noga utan kör mest på känn. Det låter oseriöst kan tyckas men tänk på att jag deffat många gånger och ”känner maten” och känner min kropp. 
Och kom ihåg att det är fortfarande: 
 
Högt proteinintag och kaloriunderskott som krävs för att tappa fett och behålla muskelmassa. 
 
I början av en deff/diet är det lättare att gå ner i fett. Efter ett tag måste man göra lite ändringar. 
 

Jag börjar med att ta bort allt onödigt som kakor, godis osv. Det är väl rätt självklart? Noterbart är att det GÅR att äta godsaker men ändå tappa fett. Det är inte optimalt dock. 
Jag kör även igång med promenader som jag ökar på efter hand. Sen så minskar jag portionerna. Här tycker nog många det är jobbigt eftersom man blir mer hungrig när man äter mindre men öka gärna på mängden grönsaker som ger lite kalorier och bidrar med mycket näringsämnen. 
 
Min frukost har tidigare sett ut ungefär såhär: 2,5-3 dl havregryn, 20 gram proteinpulver, 3-4 dl mjölk, bär och lite chiafrön. Nu minskar jag till 2 dl havregryn, 20 gram proteinpulver, 3-4 dl mjölk och bär. Sedan kommer jag minskar på mjölken och byta ut lite av den mot vatten. Sedan minskar jag havregrynen till 1,5 dl. Alltså succesivt små förändringar. 
 
Idag ska jag till http://www.muskelbygget.se/ och handla fettförbrännare som underlättar deffen 🙂
 
 
 
Det här hör inte till deffen men värt att tänka på det ändå mm 🙂
 
 
  Omega 3 – Strength – extra viktigt under deff då du förmodligen får i dig mindre mängd Omega-3 fettsyror från maten. Omega-3 är fettförbrännande och bra för massor annat också. 
 

Lämna ett svar