3 grundläggande kosttips för att bygga muskler

Jag har minst sagt angenäna problem ibland. Ligger i sängen nu och är sugen på skumgodis med nutella eller riskakor med nutella innan passet men ”orkar inte” gå till affären! 
 
Visst ser de gott ut 🙂
 
Nöjer med istälet med kaffe, några knäckebröd med ost, några ballerinakex, en riskaka (sista) och några skumgodisar som jag hade kvar. På balkongen i solen. Det är fortfarande på tok för kallt men varmare än igår känns det som?
 
Det här PWO-mealet är inte optimalt direkt eftersom kolisarna inte är lika snabba som t.ex riskakor, skumgodis eller malto (kolhydratspulver) men det funkar bra ändå och allt behöver inte vara ”perfekt” jämt men se till att alltid komma ihåg de stora grundläggande sakerna. De tre viktigaste sakerna när det gäller kosten och bygga muskler anser jag vara:
 
* Ät mycket protein, minst 2,5 gram / kilo kroppsvikt
 
* Ligg på kaloriöverskott
 
* Drick protein/aminosyror efter och efter passet. Fyll gärna på med kolisar oxå för snabbare återhämtning och för att stärka immunförsvaret. Efter passet så behöver proteinet direkt och innan passet så beror det på vad du äter.
 
Äter du ett större meal med både protein och kolisar så räcker det att äta 1,5-2 timmar innan. Äter du något litet så funkar cirka 1 timme innan. Om du äter något med snabba kolisar så är cirka en halvtimme lagom och kör du aminosyror innan passet så bör du ta dessa precis innan/i början av passe för bäsa resultat. 10 gram aminosyror ”motsvarar” (stimulerar proteinsyntesen) lika mycket som 20 gram vassleprotein. 
 
Skulle kunna göra den här listan mycket längre såklart men följer ni dessa tre så är ni på god väg!
Bättre det än att vara på äcklig väg va?
 
 
 

Lämna ett svar