Våga äta mer

I Lördags körde jag, Anton och Kim ett crossfitpass på WC. Det var lite annorlunda emot det jag gjorde veckan innan. Nu hade vi 6 olika stationer: Axelpress med stång, frivändningar, dips, rodd i ringar, armgång samt upphopp. Vi gjorde 10 reps på varje sen direkt till nästa. Sen vila när de andra två körde. 5 varv. Låter kanske inte så jobbigt men det var det! Inte lika jobbigt dock för Anton som är ett konditionsfreak 😉
 
Kolla film på Instagram: Oakbear
 
Sen blev de FIFA och på kvällen en utgång. Igår tränade jag och Jens mage samt spelade Squash. Idag har jag deffat i två veckor så Tina tog några bilder på mig för att jämföra. Det syns skillnad men jag hade kunnat sköta mig bättre men har ju trots allt två veckor till på mig innan Thailand.
 
Tänk på att det är inte är bra, eller inte ens möjligt för de flesta, att gå runt och vara i asbra form hela tiden. Det är en stress för kroppen att ständigt vara på kaloriunderskott och resultaten uteblir då. Kroppen ställer in sig på svält. Våga ta vintern till att äta lite extra. Man behöver inte lägga på sig massa fett för det. Det kan snarare vara tvärtom för er som ständigt äter för lite och försöker gå ner. Om ni vågar att äta bra så kommer ni förmodligen att få bättre resultat. Sen så får ni tänka på att det krävs ett litet överskott för att bygga muskelmassa
”Men jag vill inte få jättestora muskler”
 
Det får du inte heller. Inte på kort sikt. Det tar flera år med bra mat och hård träning för att bygga stora muskler!
Sen så är det så att ju mer muskler man har desto högre förbränning har man. Muskler är aktiv massa som bränner fett, även i vila!
 
Som ni ser så tar fettet mer plats än muskler. Man brukar säga att muskler väger mer än fett. 1 kg muskler väger självklart lika mycket som ett kilo fett MEN per kvadratcentimeter (densitet) så väger muskler mer.
 
När ni väl deffar (förslagsvis i vår) så ser det bättre ut om ni byggt upp en viss mängd muskelmassa. De flesta som säger att de inte vill ha muskler tycker också det.

Lämna ett svar