Nedjoggning

Om nedjoggning: Minskar kroppens återhämtningstid genom att öka laktatclearence på två olika sätt – transportera bort slaggprodukter ut ur muskeln
– skapa en optimal belastningsnivå att förbränna laktat (mjölksyra) vilket innebär prestationshöjning kan man säga! 
– motverka träningsvärk

Om man ”bara” tränar på gym är inte nedjoggning så nödvändigt, men tränar man någon konditionsidrott flera gånger i veckan så har du absolut nytta av nedvarvning!

En kommentar

  1. Jag undrar vad du har för källor på detta? Vad jag har läst är forskarna rätt så ense om att nedjoggning inte har någon som helst effekt över huvud taget, förutom att eventuellt minska risken för att bli yr eller svimma om man får blodtrycksfall efter att med hög puls stanna helt, men att gå till bilen eller omklädningsrummet efter träningen är tillräckligt för att undvika detta.

    Du pratar om att "slaggprodukter" ska bort, vilka är dessa, och vart ska de, och hur kommer de dit genom att du rör på sig? Som jag har förstått det är mjölksyra något som kroppen bildar och använder som bränsle, och att röra på sig gör att denna slösas bort istället för att användas till att återbilda glykogen.

Lämna ett svar