Kört fast? Få fart på fettförbränningen igen!

Det är många som är mitt inne i dietet/deffen inför sommaren nu. Det är härligt! Men många av er som deffat ett tag har säkert kört fast på ett eller annat sätt? Visst gick det lättare i början av deffen? Det är inget konstigt, de första kilona är alltid lättare. 
 
 
Det är nu ni måste göra förändringar för att fortsätta att tappa fett men det är här ni måste ta det lugnt och inte göra något förhastat. Det är småsaker ni ska ändra på. Om ni drar ner massor på kaloriintaget så kommer ni tappa muskelmassa och därmed fettförbränning. Kroppen kommer att ”bränna” muskler istället för fett och det är ju det sista ni vill. 
 
Vad ska man göra då? Ni får fråga er själva vad du kan förändra. Går det att äta bättre? Går det att träna hårdare? Går det att gå längre promenader? Går det att ta bort någon/några fler godsaker? Går det att sova lite längre varje natt? Äter ni för lite? Kan använda något kosttillskott för fettförbränningen? Kan du ”vardagsmotionera” mer? Behöver du en PT som kan puscha dig eller ge tips på kostupplägg?
 
* Äta bättre: Se till att äta clean bra mat och ingen färdigmat och sånt och så lite skräpmat som möjligt. Sen så kan ni gärna krydda med starka kryddor som cayenpeppar och använda vitlök och chili för ökad förbränning. Använda ingefära och gurkmeja. Även grönt te ökar fettförbränningen och kaffe innan mat eller innan träning/promenad ökar förbränningen något. 
 
* Träna hårdare: Tjejer, oftast klarar ni tyngre vikter än ni tror… Lägg på mer då! Och för femtielfte gången, NI KOMMER INTE ATT FÅ JÄTTESTORA MUSKLER PÅ KORT TID!!! Det är slöseri med tid att inte träna tungt, ni får samma resultat men det tar längre tid om ni ”mes-tränar”. Tyngre vikter innebär även högre förbränning. 
Att träna hårdare betyder inte heller att ni ska träna längre pass. En timme brukar under normala förhållanden vara fullt tillräckligt. Kvalité i träningen eller viktare än kvanitét. 
 
Ge inte upp! Du fixar att komma i form till sommaren men du måste kanske anstränga dig lite till. Det är värt det när du når ditt mål! 
 
Längre/fler promenader: Ni kanske går en halvtimme om dagen nu? Öka till 45 minuter. Det innebär 15 minuter extra om dagen och cirka 60-100 kalorier extra per dag, beroende på tempo och hur stor du är. 70 kcal om dagen är 10 gram fett. 
 
Ta bort godsaker: Man kan äta/dricka godsaker och gå ner ändå men ju mindre skärp desto lättare är det. Det kanske är värt att ta bort den där söndagspizzan eller de där lördagsölen fram till sommaren iaf?
 
Sömnen: Att sova tillräckligt är viktigt för att få opimal fettförbränning. Går det att sitta 30 minunter kortare vid Facebook varje kväll och lägga sig 30 minuter tidigare till exempel? 
 
Äta mer: Det kan vara så att du äter för lite. Är du jättetrött och orkeslös när du tränar? Visst, man tappar lite styrka när man deffar men gör du rätt så behöver man inte tappa för mycket. Även om du ligger lågt på kolhydrater så se till att få i dig kolisar kring träningen iaf, det är då det gör nytta. 
 
Kosttillskott: http://muskelbygget.se/index.php Här finns flera olika effektiva fettförbrännare. Det gör inga underverk någon av dom men de kanske gör att du ändå får lite extra fart på fettförbränningen. 
 
Vardagsmotion: Bor du tillräckligt nära jobbet och/eller gymmet så du kan gå eller cykla istället för att ta bilen? Gör det då! Bor du så du kan gå till affären istället för att ta bilen? Gör det då! Då får du lite extra förbränning när du bär matkassarna hem… 
 
PT: Jag vet en riktigt duktig PT faktiskt och det är han som skriver detta! Äsch då, inte är väl jag… 😉
 
 
Tänk på hur ni kommer att se ut när ni är färdiga med dieten så är det lättare att kämpa när det är som jobbigast… 
 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar