Chiafrön

 
 
Chiafrön är världens mest potenta och funktionella råvara!

Chiafrön är en av världens bästa omega 3-källor och har visat sig ha en aptit- och kolesterolsänkande verkan. Två skedar av fröet innehåller mer Omega-3 än en laxfile.

Chiafrön konsumerades av indianerna i Nordamerika för att orka med flera timmars vandringar. Nu använder många amerikanska löpare Chiafrön som kosttillskott för att orka mer och förbättra sin kapacitet. Chiafrön innehåller alla essentiella, livsviktiga aminosyror. 
 
Chiafrön och massa annat i kampen mot den förnedrande förkylningen.. Varje grej ger förmodligen väldigt liten effekt, men som jag brukar säga, många bäckar små… Och det är så värt det. Om förkylningen blir någon % mildare eller om den går över någon dag tidigare så är det värt det.. 


 
Det har också visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet. Chiafrön innehåller Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig fettsyra som måste tillföras och den finns inte i kapslar med Omega 3.
 
 
Bra för både hjärnan och ditt näringsupptag i mage och tarmar, innehåller bor som stärker ditt skelett. Alfa-linolensyra omvandlas i kroppen efter behov till Omega 3.
 
Chiafrön Eco är också rikt på naturliga antioxidanter, protein, vitamin B, kalcium, fosfor, zink och kostfibrer som är bra för magen, skelett och ditt immunförsvar. Chia-frön innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs p g a den höga halten av naturliga antioxidanter. De viktigaste anti-oxidanterna är klorogensyra, kaffeinsyra, myricetin, quercetin, och kaempferol.
 
Chia-frön är dessutom rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och innehåller ämnet bor som fungerar som en katalysator för upptagandet av kalcium.
 
Tack Tina som tipsa mig om detta fantastiska frö! Tina är väldigt kunnig inom sånt här och tipsade även om en annan bra grej. En krydda faktiskt. Mer om det i ett annat inlägg 🙂
 
 
Chiafrön – Friachön. Fria kön!? 


 

2 kommentarer

Lämna ett svar