Nytt år…

Gott nytt år! Träna hårdare, äta bättre blablabla…Det är bra, helt rätt MEN tat lugnt! Om ni inte tränat på länge och kör igång jättehårt så är risken för att bli övertränad och/eller sjuk väldigt stor. Börja lugnt och öka på efter hand. Samma sak med maten, men där är det väl snarare att man tröttnar om man har ätit dåligt och sedan början äta ”perfekt”. Så ta de lite lugnt där med.

Och ”löften” om att gå ner tex 10 kilo till sommaren är lite dumt oxå, speciellt om man börja styrketräna eftersom när man bygger muskler så väger musklerna, de vore konstigt annars!? Kasta ut vågen och titta i spegeln istället och ta det lugnt, om du fixar en bra form på längre tid kommer du lättare att hålla din form!

 NEJ!

Och kom ihåg att vila/återhämtningen är väldigt viktig oxå. Kommer ett inlägg om sömnen kanske redan ikväll…

Flera nätter med dålig sömn förstör mer än lite godsaker här och där..

Kanske läge att skaffa en PT oxå? Jag finns fortfarande tillgänglig 🙂 Har jobbat 200% på mina vanliga jobb i december men ska nu jobbat mycket mindre och har då tid att vara PT. Mer tid för träning och annat kul oxå 🙂

Kom upp i drygt 160 timmar vakenjobb på ena jobbet + 40 sovande jour och drygt 100 timmar vaken på andra jobb + ungefär 40 timmar sovande jour där med. Dessutom mina stödkompisar som är 28 timmar i månaden…
370-380 timmar…

På tal om annat kul, 2 veckor kvar till Laitand.. Proteindrink?

Hade sett fram emot att träna idag men så är jag SJUK 🙁 Så jävla störande och förnedrande! Mina träningsplaner förstörs men hoppas på att kunna träna igen om några dagar. Hade tänkt att börja deffa nu i slutet på veckan oxå men blir istället lite ofrivillig deff nu ett par dagar (orkar inte äta lika mycket som jag ”ska” när jag är sjuk) sen äter jag lite extra i slutet av veckan istället för att sedan nästa vecka deffa. Men även att jag inte orkar äta tillräckligt försöker jag ändå få i mig tillräckligt med protein för att inte tappa muskelmassa.

Deff
Lite kortfattat så drar jag ner på kolisarna från ca 400-450 gram / dagen till 300-350 gram. Proteinintaget och fett är ungeäfär samma. Protein ca 250-270 gram / dag. Sen blir det några promenader och kanske några minuter jogging på bandet. Detta räcker egentligen för mig för att gå ner det där jag vill för att komma i form men kör även 7-Keto DHEA och Red Stack AMP 50 kapslar som lite extra hjälp på traven.

vedtrave travhäst

Lämna ett svar