ALA

  Dagens kosttillskottstips!

http://muskelbygget.se/alaextreme-p-369.html?cPath=59

Liponsyra, eller ALA (Alpha lipoic acid), är inom biologin känd som en kraftfull antioxidant. ALA ökar insulinkänsligheten, vilket innebär ett ökat upptag av näringsämnen till musklerna samt en lägre nivå av insulin vilket i sin tur ger ett lägre fettupptag.

ALA är en “superantioxidant” ALA är en antioxidant som är så stark att den tar en stor del av smällen när du angrips av fria radikaler. Den har också förmågan att reparera trasiga vitaminer som redan har gjort sitt jobb som antioxidant, exempelvis E-vitamine, C-vitamin m. fl. Kroppen förvandlar löpande ALA till dihydrolipoic acid som är en ännu kraftfullare antioxidant.

ALA har även den egenskapen att det kan öka insulinkänsligheten både hos diabetiker och friska människor. Det gör den genom att snabba på upptaget av glukos till muskelcellen, delvis genom att förstärka insulin funktionen samt reducera insulin resistansen. Ökad insulinkänslighet ger en lägre insulinnivå i blodet, vilket ger en högre fettförbränning i kroppen. ALA har visat sig öka glykogenupptaget till musklerna genom att öka rekryteringen av glukos transportören GLUT4.

Ökat kreatin upptag med ALA. Eftersom ALA ökar antalet glukostransportörer ökar upptaget av kreatin

Dagens andra tips: Var nöjd men inte övernöjd… Ring inte mig mer

2 kommentarer

  1. Hej Per!
    Bra blogg 🙂
    En allmän fråga bara. Efter ett hårt träningspass, behöver jag vara jättestrikt och inta protein ganska snabbt efter träningen då så inte musklerna bryts ner för mycket eller har jag fått detta om bakfoten? Ska det istället räcka att käka bra proteinrik mat under dagen?

  2. Hej! Tack! Nej det stämmer som du säger, direkt efter träning är det som viktigast att få i sig protein och det är precis som du skriver för att undvika att musklerna bryts ner.. Det bästa är att ha med sig protein eller aminosyror som du tar direkt efter passet sedan äter du vanligt mat när du kommer hem 🙂 Sen är det även vikigt att få i dig protein under dagen oxå

Lämna ett svar