Aktiva dagar!

 

Igår spelade jag golf med en klient på jobbet, det gick riktigt bra med tanke på att det var första gången han spelade. På eftermiddagen var jag med jobbet och tränade. Blev ett magpass. Senare körde jag underarmar och vader.

Idag blev det en oxå lite golf på jobbet men bara på rangen. Efter jobbet var jag och tränade med stödkompis och idag blev det baksida lår och lite framsida. Imorgon blir det simning på jobbet sen gym på eftermiddagen sen efter jobbet ska jag ut och jogga en sväng med en kollega om knät håller för det. Aktiva dagar alltså 🙂

Amino Liquid Xtreeme – färdigblandade aminosyror, räcker med en klunk.. inte så gott men väldgt smidigt 🙂

Lite basic om att deffa och bygga:

För att bygga muskler måste man ligga på kalorieöverskott (under normala omständigheter) vilket innebär att man måste äta/dricka fler kalorier än man förbrukar. Normalt brukar man rekommendera att ligga på ca 500 kcal överskott. Större överskott leder inte till större muskeltillväxt, dock leder det till större fettökning. Egentligen räcker det att ligga på 1 kcal i överskott för att bygga muskler, men eftersom det är omöjligt att räkna ut exakt hur många kcal man behöver så är det bättre att ligga några hundra kcal för att vara på den säkra sidan. Under ”bulk” (när man bygger muskler) lägger man på sig fett. Hur mycket fett man måste lägga på sig för att bygga är lte individuell, det beror delvis på dina gener men även på hur bra koll du har på vad, hur mycket och när du ska äta.

För att deffa måste man ligga på kaloriunderskott och det innebär att man får i sig färre kcal än man förbrukar. Normalt brukar man säga att man ska ligga på ca 500 kcal underskott vilket leder till en fettförlust på cirka 0,5 kg / vecka. Många vill gå ner fort men då är risken stor att man tappar muskelmassa oxå. Det viktigaste för att inte tappa muskelmassa under deff är att äta tillräckligt med protein.

Detta innebär att det är omöjligt att bygga muskler och deffa samtidigt. I vissa fall går det dock: Om du är nybörjare, om du har varit ifrån träningen en tid och sedan börjar träna igen, om du extrema gener eller om du tar steroider.

För att d

2 kommentarer

Lämna ett svar