Trender inom fitness

Det kommer mycket trender inom fitnessvärlden. Både när det gäller kost och träning. När jag började min ”atletkarriär” så var morgonpromenad väldigt inne. Det ansågs som ett magiskt sätt att förbränna fett om man gick promenad innan frukost?

För några år sen kom ”kvarghetsen” även om vi ”gamla” fitnessmänniskor minns när vi redan för 15 år sen köpte lådor med 250g kvarg på Lidl?

Ett tag var Bcaa väldigt hett. Alla skulle dricka det utan att veta vad det är ens. (De tre grenade aminosyrorna, som är beståndsdel i protein) 

Ett tag skulle alla dricka smootie. Bara man drack smootie så blev man fit typ?

Och när crossfit kom, oj vilken grej!?

Ingen av trenderna, eller väldigt få av dom är inget dåligt så länge det inte överdrivs. Förutom när ”Pw” var som mest inne. Det skulle ”PW:as i tid och otid, inget fel men PW kanske men på bekostnad av annan träning så jo?

Den bästa trenden för både resultat och mående var nog när tjejerna tog klivet från att gå sin PW utanför gymmet eller i bästa fall stå på en maskin i ett hörn, ut i gymmet och börja träna styrketräning på riktigt ?

Som sagt inget fel med dessa trender men för bra resultat är det ändå basic som gäller: Träna regelbundet och ta inte något längre uppehåll, ät en bra kost i grunden, sköt sömnen och stressa minimalt och gör detta över tid??

Lämna ett svar