Så sparar jag enkelt 16,200 kr om året på några småsaker…

För att kunna stoppa in pengar på börsen krävs att man får in mer pengar än man gör av med (såklart). Lite som när man ska tappa fett: Man måste röra sig mer än man äter.
De flesta fokuserar främst på sin inkomst (eller inkomster för vissa) och inkomsten är viktig. Men att minska utgifter är för de flesta relativt enkelt, UTAN att behöva snåla.

Jag ska här berätta hur jag sparar runt 1350 kr i månaden utan ansträngning och utan att snåla.

  • Paprikaklubben. Varje onsdag får vi som har barn mellan 3-12 år 5% på allt vi handlar på ICA. Nu vet jag inte exakt hur mycket vi handlar för men runt 6000 kr per månad vilket innebär 300 kr i insparade pengar.

  • Handla sånt som är rabatt på men BARA SÅNT DU ÄNDÅ BEHÖVER! Viktigt att inte springa och jaga extrapriser som en tok bara för sakens skull utan det ska vara sånt du ändå behöver. Säg att du dricker kaffe och ett paket kostar 39 kr. Även om du redan har kaffe så passar du på att handla när det är 4 paket för 99 kr. Då har du sparat 14 kr per kaffepaket. Det låter fattigt när man pratar så här men om du gör så här även med flera andra saker så blir det en hel del.. Här har jag inte heller exakt koll på summor och de skiljer sig från månad till månad men säg 100 kr i veckan iaf, så 400 kr i månaden i insparande pengar.

  • Komplett kreditkort. Du får 1% i bonus på allt du köper och 2% på allt du köper online. Ingen kostnad, gäller bara att betala fakturan i tid. Nytt kort så vet inte hur mycket men runt 200 kr i insparande pengar per månad.

Skaffa enkelt kortet här: https://track.adtraction.com/t/t?a=1233068417&as=1477139614&t=2&tk=1

  • Kör bil vettigt och åk inte och bromsa! Den här punkten sparar både tid, pengar och miljö.

Många människor gasar på för fullt mot trafikljuset och måste bromsa när det är rött. Om man istället släpper gasen behöver du inte bromsa och slipper dessutom ofta att stanna, kör du i en annan fil än den som precis körde om dig så kan du sakta glida om den bilen…

Svårt att säga hur mkt pengar man sparar på det här men nån krona per mil? 40 mil i veckan, 200 kr i månaden på att bara släppa gasen…

  • Handla bär på Lidl! Den här punkten låter nog också rätt fattig men vi äter/dricker mycket bär här hemma. Och återigen, vet inte hur mycket (dålig koll på allt!?) men säg 1,5 kilo i veckan iaf. 1kg på ICA kostar 80 kr, 1 kg på Lidl kostar hälften. 60 kr per veckan… 250 kr i månaden på att köpa bär på Lidl (vilket förvisso tar lite extra tid men Lidl ligger nära)

Totalt insparade pengar på vad jag tycker är enkla saker: 1350 kr. 16200 kr på ett år…

16,200 kr in på börsen eller göra något annat roligt för ?

https://click.adrecord.com/?c=32250&p=836  – Direktlänk till Avanza ?

I nästa inlägg kommer jag skriva om ränta på ränta-effekten och dess magiska effekter över tid?

Lämna ett svar