Öka dina testonivåer

Igår åkte vi till Horn och stannade till i Rimforsa på vägen och hälsa på Anna.Z med familj, mycket trevligt sen till Horn för att träffa mina föräldrar. På vägen hem stannade vi och hälsa på Mats med familj vilket också var väldigt trevligt. I Horn tittade vi på film när jag var 18 år. Då hade jag tränat  typ ett år regelbundet och byggt på mig rätt bra om man jämför hur jag såg ut ett år tidigare.

img_7494

Jag tror jag gick upp typ 10 kilo och formen var inte direkt dålig. Trots att jag spelade mycket fotboll, festade typ varje helg (det var ju gymnasietiden :p ) och inte hade så mycket kunskap om hur jag skulle äta så la jag på mig bra med muskelmassa. Anledningarna till det var att jag dels var nybörjare och dels hade höga testosteronnivåer. Killar i tonåren har oftast det. Efter runt 25 års ålder sjunker nivåerna men det går att hålla dom hyfsat höga med rätt livsstil. Det allra viktigaste är förmodligen att TRÄNA och framförallt träna tung styrketräning för att boosta dina testosteronnivåer.

Andra tips:

  • Stressa mindre
  • Ta tillskott av D-vitamin
  • Sov tillräckligt och lägg dig helst i tid (innan 22,30)
  • Ät mindre socker
  • Ät mättat fett – (mättat fett bör vi generellt äta mindre av men en viss mängd behövs för testonivåerna)
  • Ta tillskott av Zink
  • Ät ofta (helst protein i varje måltid för att hålla sig anabol)
  • Träna HIIT (högintensiv träning

Att höja sina testonivåer innebär inte bara att du kan bygga mer muskelmassa, det gör ofta att man mår allmänt bättre också. Dessutom förbränner du mer fett då 🙂

Lämna ett svar