MSM- svavel som är bra för kroppen

Jag har flera gånger skrivit om kosttillskotten Msm. Msm har flera positiva effekter på kroppen. MSM består av mineralet svavel och ingår naturligt i kroppens bindväv och skelett. MSM i pulverform är ett vanligt tillskott för den som vill behålla sin ledrörlighet och bland de som vill upprätthålla kvaliteten på hud och hår.

För att undersöka vilken påverkan MSM kan ha på leder, testade man i ett försök* hur 49 män och kvinnor med osteoartrit i knäet reagerade på ett tillskott. Halva gruppen fick 1,125 gram MSM tre gånger per dag under tolv veckor, vilket är strax under den rekommenderade dagsdosen. Resterande deltagare fick lika stor mängd placebo under samma period. Med hjälp av kliniska studier testade man med jämna mellanrum stelhet, smärta och den fysiska funktionen i knäet på varje individ. Efter tolv veckor visade det sig att den grupp som fått MSM hade en förbättrad funktion och minskad smärta än kontrollgruppen, i jämförelse med före testperioden.

*Referenser:

Efficacy of methylsulfonylmethane supplementation on osteoarthritis of the knee: a randomized controlled study, E.M. Debbi, G. Agar, G. Fichman, Y.B. Ziv, R. Kardosh, N. Halperin, A. Elbaz, Y. Beer, R. Debi, BMC Complement Altern Med, 2011.

 

Själv använder jag mig av Msm främst när jag känner mig sliten på något sätt.

Lämna ett svar