Min första hantel

IMG_8104

Min första hantel, 1,7 kg om jag inte missminner mig, den fick jag julen 89… den allra första övningen jag gjorde var ”axelpress” (lyfte hanteln rakt upp) tills någon ”tillrättavisade ” mig och sa att jag skulle träna biceps med den. När jag var tio, elva kanske så köpte jag boken ”allt om bodybuilding” där jag lärde mig en del övningar. Jag hade då köpt ett par enkiloshantlar med som jag höll i ena handen och den här i andra handen i övningar där man tränade med två hantlar. Jag löste även en typ av skivstång. Under mellanstadiet var PM hemma hos mig och tränade några gånger och även Fredde.S. Fredde hade med en hemmagjord hantel men den vägde drygt 10 kilo så de gav lite mer utmaning. Det var mest sittande bicepscurl med stöd mot låret som vi körde med den. Jag skaffade mig även en fyrakilos-hantel under den här tiden samt en del träningsredskap såsom olika ”fjädrar” (ni vet?) Det blev ju även en del armhävningar och grejer. Dock var fotbollen det som var nummer ett den tiden.

IMG_8145

Nån gång i början av sjuan så började jag träna med Lars i ett cykelförråd, Lars hade en hemmagjord bänk och stång med upp till 52kg samt två par hantlar, 5 och 7-8 kg tror jag de var på. Självklart blev det mycket bänkpress och jag minns att jag klarade 42kg nån gång där i början. Jag byggde väl en del muskelmassa men eftersom jag inte åt så mycket så blev de nog inte så mycket muskelmassa. Det var fortfarande fotbollen som var nummer ett. Sista åren på högstadiet så tror jag inte tränade så mycket , då var de extremt mycket fotboll istället då jag spelade både med ungdomslag och var med i B-laget samt hoppade i A-laget ibland. Jag gillade även friidrott då men de var bara i skolan jag höll på med det samt var på en tävling då jag vann både höjdhopp (175 cm) och 400 meter och kom trea i längdhopp (5,50 cm)

IMG_8146Kort tagit på en film (därav kvalitén) . Nån gång år 2000, gymnasietiden där jag tränar hemma på mitt pojkrum. Biceps här. Dåligt med benträning med den tiden, ”jag spelar ju fotboll så” ?

I slutet av först året på gymnasiet började jag tränade på gym första gångerna. Det var på träningshuset, samma gym som jag fortfarande är på en gång i veckan☺ Andra året på gymnasiet började jag träna regelbundet och den 10 september 1999 tog jag 70 kg i bänkpress. Sen någon gång i trean på gymnasiet tog jag 100 kg, det är ett stort ögonblick ? Det blev en hel del ökningar där, även om jag inte hade så bra koll på kosten och att jag festade i stort sett varje helg (det var ju gymnasietiden ?) .

Sen dess har jag aldrig haft något längre uppehåll, högst nån vecka eller två, förutom sommaren 2006 då jag istället festade desto mer (riktigt rolig sommar?)

 

 

Lämna ett svar