Många bäckar små…

Inatt sov jag på jobbet och var extra trött när jag kom hem. Men på väldigt bra humör för nu ska jag vara ledig en vecka 🙂

Jag lever ofta efter devisen ” många bäckar små” och idag skulle jag återigen ”bevisa” det. Jag har Chi san hemma (extrakt av rosenrot, schizandra och rysk rot) och det har aldrig gett mig någon pigghet. Inte heller koffeintabletter eller kaffe känner jag av. Jag har även ett B-vitamin komplex (olika typer av B-vitaminer i hög dos som ska fungera uppiggande) vilket jag aldrig känt något av. Nu tog jag alla dessa tre på en gång. Självklart blev jag inte superpigg och det var inga problem att ta min sedvanliga tuppis några timmar senare men jag kände ändå av effekter, jag blev piggare.

Samma sak när det gäller att lindra/stå emot förkylningar. Här är dock svårt att bevisa något men mycket tyder på att det funkar eftersom jag sällan blir sjuk och när jag blir det kan jag ”hålla nere” det bra. Många stirrar sig blint på en sak. Vissa tänker att det måste vila för att bli friska, några kanske förstått att ingefära är bra och kör hårt på det, vissa vet att vitlök är bra och kör hårt på det. Jag tar allt. Varje liten grejer bidrar (förmodligen) till att immunförsvaret stärks lite, många bäckar små…

Även när det gäller träningen och resultat där så är det många bäckar små som gäller. Vissa stirrar sig blint på t.ex. val av övning eller antal reps när det ska försöka bygga större biceps. Träning är viktig såklart för resultat, men viktigt är även vad man äter, när man äter det och hur mycket man äter. Dessutom spelar det roll vad du tränar i övrigt, hur du sover, om du stressar, hur du mår och så vidare och så vidare. Kan du göra så många saker rätt som möjligt så ger du dina biceps bästa möjlighet att växa på sig. Många bäckar små…

(Ordspråket lyder ”många bäckar små bildar en stor å” och betyder att många små bidrag leder i slutändan till något som är omfattande)

 

Lämna ett svar