Gå dig smal

img_6640Hm alltså.. att gå promenader bränner fett, det stämmer ju men det går att gå promenader flera timmar varje dag och ändå gå upp i vikt och det går att gå promenader noll timmar och ändå gå ner. Alla fysisk aktiviteter bränner fett, promenader likaså. Väger du 70 kg och går ”normalt tempo” (5 km/h) på plant underlag så förbränner du ca 4 kcal/min.

Gillar du långa promenader så är det jättebra, ut och gå bara men vill du tappa fett och inte gillar promenader så finns andra sätt att bränna fett som är mer tidseffektivt. Själv fortsätter jag min ordinarie gymträning som vanligt när jag deffar, försöker få till något cardiopass extra med högre intensitet samt lägger till nån eller några extra promenader i veckan. Men den stora förändringen, som trots allt ändå inte är så jättestor är kosten. Jag äter lite mindre godsaker… ? Samt fortsätter äta bra mat?

Lämna ett svar