Det tar tid…

Alla vill ha snabba resultat. Det är inget konstigt men tyvärr tar det tid att bygga muskler. Jag har tränat i 17 år typ. Jag hade förmodligen kunnat bygga lika mycket muskler på ”bara” halva tiden eller lite mer om jag gjort allt rätt med kosten från början, om jag inte spelat massa fotboll, om jag inte deffat så många gånger och om jag inte festat. Men nu har jag gjort allt det och det är saker jag tyckt varit kul så det är inget jag ångrar. Det jag vill komma fram till är att det tar tid att bygga muskler, oavsett hur hårt du tränar och hur mycket du äter.

Det allra viktigaste är att trivas med det du gör, något som också är väldigt viktigt att aldrig ta några längre uppehåll. Nån vecka kan vara bra ibland, två veckor hinner du inte tappa så mycket på om det händer sällan men ju längre tid utan träning desto mer muskelmassa tappar du…

Jag hade ett längre uppehåll sommaren 2006 då jag knappt tränade alls, i övrigt är längsta uppehållet 3 veckor som hänt någon gång och två veckor som hänt ett par gånger kanske. Även under perioder då jag jobbat 200 % (ja 80 timmar i veckan) har jag ändå tränat.

Om allt görs rätt under perfekta omständigheter (vilket nästan är omöjligt att göra hela tiden året runt) så går de endast att lägga på sig sex gram torr muskelmassa om dagen, vilket innebär 20 gram muskelmassa(muskler innehåller mycket vatten)
jag för femton år sen (tror jag) 2002. Uppumpad i mitt pojkrum.
Jag på semester 2005. Förhoppningsvis i början av semestern för jag är skrämmande blek där…
Jag 2009
Jag 2011
Jag 2014
Anledningen till att jag inte lägger upp någon mer bild är för att jag inte utvecklats (muskulärt alltså 😉 ) speciellt mycket sista åren, jag hoppas dock på att kunna se någon förbättring till sommaren då jag haft en bra ”offseason-period” nu och förhoppningsvis har viljan att göra en riktigt bra deff 🙂

Lämna ett svar