Chokladbolldiet

I lördags avslutade jag min delicatobolldiet som varade i två veckor. Resulat: Samma som vid ”en vanlig diet” med samma mängd kcal😊

Jag åt ett sexpack delicatobollar om dagen (1152 kcal) i 14 dagar. I övrigt blev det mycket protein och grönsaker. Jag åt inte exakt samma alla dagar (förutom de sex chokladbollarna) men en typisk dag: 2 dl havregryn, 70 g proteinpulver, 100 g bär, 300 g kyckling, 3 ägg, 3 dl äggvita, massor grönsaker, 300 g kvarg och nån frukt ibland. Kalorier från det blir runt 1500 +- lite beroende på hur mina dagar såg ut.

Det här är inte hälsosammaste sättet att gå ner i vikt men det går och det är syftet att visa. För att gå ner i vikt så krävs ett kaloriunderskott och det är vad jag hamnar på. Socker är helt ofarligt i små mängder men socker i den här mängden är mindre bra, men då är allt runt om kring är hälsosamt och tiden är begränsad till två veckor, så är det ingen fara.

Ju högre kalorimängd du kan äta, och hamna på underskott, desto ”bättre/hälsosammare” blir dieten eftersom de går att äta fler kcal utöver de 1152 från chokladbollarna. (2700 = kaloriunderskott för mig)

Sex veckor kvar till tävlingen och resten av dieten blir ungefär samma kalorimängd, fortsatt högt protienintaget men lägre fettintag och högre intag av kolhydrater.

Dagarna blir lite olika men en typisk dag blir: 200 g havregryn, 150 g bär, 100 g vassleprotein, 2 ägg, 4 dl äggvita, 60 g ris, 150 g kyckling, massa grönsaker, 300 g kvarg, 6 riskakor eller knäckebröd samt 1 rad (4 rutor) chokladkaka😊 Vissa dagar när jag känner för de kommer jag öka upp till uppåt 3500 kcal och de extra kcal då blir nog ostmackor och extra godis.

https://www.instagram.com/oakbear/

Lämna ett svar