Vätskig?

Det här med att vi känner oss i mindre bra form vissa dagar, trots att man ändå är i rätt bra form och kanske såg bättre ut dagen innan, kan vara lite confusing. Ofta beror det på att vi har mer vätska under huden vilket förstör formen något. Hur benägen man är att binda vätska är individuellt och tjejer får mer vätska vissa perioder  i månaden. 
 
Kom ihåg att om du låter bli att dricka så kommer du INTE att tappa vätska och det kan vara farligt☝️
 
Det är flera olika faktorer som styr det här , jag kan inte allt om det så jag är tacksam att min coach och vän Kim skötte det här när jag tävlade. Något jag vet är att om man äter mycket salt så binder man mer vätska, även stress kan göra att vi håller mer vätska. Inför tävling kan man ”vätska upp sig” med flit genom att dricka/äta massa salt (natrium) för att sedan helt sluta med salt och dra ner på vätskan i maten. Samt fylla på med massor riskakor ?
Så här såg jag ut vid 10 på morgonen då:
 
Sen på kvällen Vid 20, när jag drivit ut en hel del vätska (inte allt dock) samt fått lite mer färg på kroppen så såg jag ut såhär:
Det är sjukt vad man kan göra med kroppen på så kort tid. Det är intressant men kan även vara farligt om man inte vet vad man gör så prova inte det här och är man inte i riktigt bra form så blir inte skillnaden lika stor heller. 
 
Sen ett dygn efter första bilden, ytterligare lite torrare, mer fylld med glykogen (kolhydrater i musklerna) och ett lager färg till:
 
 
Det man kan göra däremot är att salta maten lite mindre och att undvika skärp som innehåller massa salt. Att undvika stress är ju en annan bra grej sen att dricka grönt te och citronvatten som både har en liten vätskedrivande effekt kan vara vettigt. 
Men tänk på att om du blir uttorkad, vilket man blir rejält vid tävling, så hämmas fettförbränningen och kroppen mår inte bra av det. Även muskelbyggendet hämmas av dehydrering (uttorkning) Ska man torka ut sig så ska det var en kort tid, tex inför tävling eller om du ska ta kort och som sagt, man ska veta vad man håller på med ☝️
 
Sen finns det kosttillskott som fungerar vätskedrivande men prata med någon som är duktiga på det här innan du använder dig av sånt. http://muskelbygget.se/sv/fettförbraenning/produktvisning/?item=prod_prod-s1%2F613
 

Lämna ett svar