Allt eller inget?

Det här allt-eller-inget-tänk verkar vanligt har jag märkt. På ett sätt är det bra, när man väl gör nåt så gör man det verkligen helhjärtat men oftast är det mindre bra. Då det är en inget-period… Som nu på sommaren till exempel. Visst om man ska tappa fett eller bygga muskler på ett optimalt sätt krävs det oftast att man går in för träningen och kosten till hundra procent men det är inte alltid det går att gå in för det så mycket av olika anledningar. 
 
Och istället för att strunta i allt då så är det bättre att ändå hålla igång men att kanske inte träna lika många pass och istället för att strunta helt i att äta bra så ät så bra du kan och när du ”fuskar” så gör det med gott samvete. Det går fortfarande att tappa fett eller åtminstone inte lägga på sig något en dag då till exempel äter pizza. Om du äter bra i övrigt och rör dig tillräckligt så funkar det ändå. Det är såklart inte optimalt men det går. 
 
Njut av sommaren, gör sånt ni tycker om att göra  och gillar ni att träna så sluta inte med det för att det är sommar! 

Ibland är det svårt att välja om man ska ta häst o ch vagn eller om man ska ta bilen och då kan det här vara en bra lösning. Eller varför inte ta cykeln? Du förbränner lite extra kalorier på ett smidigt sätt, du får vara ute mer och du sparar bensinpengar. Ju mer du rör dig desto mer ”kan” du unna dig… 
Avslutningsvis: 

Släpp allt-eller-inget-tänket! 

 
 

2 kommentarer

Lämna ett svar