Det unika med Gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror (i små mängder så klart, äter man gojibär är det ju inte direkt för att få i sig massa protte, det finns mycket bättre livsmedel att äta för det…) varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga).
Bäret är fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen däriblandgermanium ett spårämne som har lovordats för dess effekter. Antioxidantaktiviteten i Gojibär är extremt hög med en mycket hög ORAC-poäng.
Det ögonfrämjande ämnet zeaxanthin finns också i Gojibär. Väldigt höga halter av betakaroten och C-vitamin har visats i bäret, dessutom innehåller det E-vitamin, betasistosterol (sänker kolesterol), solaventivon (kraftigt antibakteriell) och polysackarider (ökar virus- och bakteriemotståndskraft) samt många andra för kroppen välgörande ämnen.
Provat ICAs blandning? Asgod att ha i shakes 😉
Yes jag kör den som är havtorn, blåbär, hallon mm i oxå, det är gott och framförallt nyttigt 😉
Dö goda på keson! 🙂
Den kör jag med 🙂 supergott!