Ägg!

Kom ihåg att boka era biljetter! http://www.ticnet.se/search.php?tm_link=tm_header_search&language=sv-se&keyword=luciapokalen
 
Jag brukar inte bry mig så mycket om vad som händer på TV, när det gäller nyheter och sportgrejer osv men såg faktiskt Sverigematchen idag mot England och det var coolt 🙂 Zlatan 4 mål och de var grymma mål! Det sista var sjukt! 
 
Var i affären och blev väldigt sugen på det här…
 
5 liter äggvita. 90 gram högkvalitativt protein i varje. Ägg har faktiskt högre BV (biologiskt värde) än både kyckling och kött.
 
Biologiskt värde (BV) anger hur väl ett livsmedel tillfredsställer människans behov av aminosyror. Ett livsmedel med värdet 100 kan man äta hälften så mycket av jämfört med ett med värdet 50, och ändå få lika många av de viktigaste byggstenarna till kroppen.”
 
* Sojaproteinpulver 45
* Kött, fisk och fågel 80-90
* Mjölk 88
* Ägg (helt) 100
* Vassle 104
 
En äggvita innehåller ungefär 3 gram protein och en ägggula ungefär 4 gram protein. 
 
Är ägggulan dålig eller?
 
Äggvitan innehåller i princip BARA protein. Ägggulan innehåller protein och fett. Fettet i ägggulan är ok. Ägggulan innehåller dessutom rätt mycket närningsämnen. Vad kul det är för övrigt att skriva ägggula eftersom det är tre g efter varandra och det är fel så egentligen ska man skriva äggula, men ägggula är roligare så jag fortsätter med det :p
 
Är det bra, är det dåligt av är ibland svårt att svara på. Man måste alltid se helheten vad man äter under en hel dag i övrigt och hur mycket man rör på sig. Generellt kan man säga att det är bra att äta några hela ägg. Jag underviker ägggulan helt men som jag skrivit om innan så är det så extremt nu när jag deffar. Under en ”normal” deff kan du säkert äta flera ägg och lyckas bra. 
 
Du skulle kunna äta 20 ägg om dagen och gå ner i vikt om du hamnar på kaloriunderskott och du skulle kunna äta 0 ägg om dagen och gå upp i vikt om du hamnar på kaloriöverskott. (Kolla min pizzadeff i April)
 
Ägg är hur som helst en bra proteinkälla som ni nu förstått iaf 🙂 
 
 
 
 

Lämna ett svar