Träna inte FÖR mycket…

Mer är inte alltid bättre…

Dagens tips: Träna inte en muskel FÖR mycket för då får du motsatt eftekt. Både om du tränar en muskel för länge åt gången och om du inte har tillräckligt med vila mellan passen. Exakt hur mycket man ska träna en muskel är svårt att säga, men att träna t.eex biceps i en timme är på tok för mycket. Personligen tycker jag en kvart räcker gott och väl åt biceps som är en liten muskel. Att ha minst 3 dagar imellan du tränar samma muskel rekommenderar jag. I vissa fall kan de behövs kanske 4-5 dagar.

Det är under vilan du bygger muskler under förutsättning att du äter bra.

De flesta tränar en och samma muskel en dag i veckan bara, men att träna samma muskel 2 gånger i veckan är under normala inga omständigheter inga problem sålänge du äter rätt och sover bra. Och kom ihåg, bara för det är måndag måste man inte träna bröst… Du kan träna bröst t.ex måndag sen på lördagen igen och nästa vecka tisdag kanske och så vidare…

Sen är det alltid individuellt hur man reagerar på träning, hur fort man återhämtar sig, hur mycket man klarar att trötta ut musklerna osv. Alla är olika och har olika förutsättningar.

Kvistfritt kvastskaft,

Kvistfritt kvastskaft,

Kvistfritt kvastskaft

…………………….

En kommentar

Lämna ett svar