Lite kloka(?) ord från Oakbear…

Var med jobbade och tränade idag. Jag körde mage men kände att jag började bli hängig så det blev ett halvhjärtat pass. Åkte hem och sov efter jobbet sen har jag tagit kan jang. Ätit morot med ingeära, druckit grönt te, fått i mig lite vitlök, druckit citronvatten och tagit några extra ALA Extreme ”ALA är en “superantioxidant” ALA är en antioxidant som är så stark att den tar en stor del av smällen när du angrips av fria radikaler”
Ska lägga mig tidigt ikväll och räknar med att må bättre imorgon så jag återigen kan träna på arbetstid. Övre bröst står på schemat imorgon.

 Arnold – kung inom bodybuilding på sin tid.

 Jag – inte kung inom bodybuilding på min tid, inte än iaf 😉 Dock med samma inställning som Arnold.  Våga vara dig själv, man måste inte vara som alla andra…

När det gäller att bygga muskler fokuserar nog många för mycket på vilket träningschema man ska ha. Ska man träna biceps med bröst eller med rygg? Ska man träna 3*8 eller 3*10? Ska jag träna bicpes med stång eller med hantlar för att få stora biccar? Osv…  Visst, det är bra med vettigt träningsschema  men det spelar inte så stor roll exakt hur det schemat ser ut. Och tänk på att det schema som Phil Heath, som idag är världens bästa bodybuilder, använder förmodligen inte är det bästa för dig, även om du nu vill bli bäst. Alla är vi olika. Du kanske får bra kontakt och bygger bra bröstmuskler när du kör bänkpress medans din kompis inte alls får lika bra kontakt och hellre kör hantelpress och tycker det känns bättre.

Det viktigaste är att man tränar regelbundet en längre tid, utan längre uppehåll. Att man äter bra varje dag under hela dagen. Visst, någon slarvdag ibland är ingen fara. Men även här gäller det att äta bra en längre tid för att det ska hända nåt. Sömnen är oxå viktigt. En natt dålig sömn gör inte så mycket men flera nätter på raken förstör träningsresultaten. Samma sak här, god sömn en längre tid. Som jag skrivit några gånger innan, det går bara lägga på sig en väldigt liten mängd muskelmassa per dag. Även om man tränar som en galning och äter jättemycket och går upp flera kilo på en vecka så är det bara några gram ren muskelmassa man ökar per dag.

Ett känt citat
”Rom byggdes inte på en dag”  Träna regelbundet och smart, ät bra varje dag och hela dagen (nästan) och var noga med sömn och återhämtning så kommer resultaten med tiden.

Ett citat av mig
”Rom som dricks varje dag bygger ingen bra kropp” Alkohol förstör dina träningsresultat. Det vet alla. Nästan. Dock förstör en fylla någon gång ibland väldigt lite i längden så länge man sköter allt i övrigt bra.

Lämna ett svar