Saltet får ut vätskan under huden

 
Hur jävla gott vore det inte!? Eller chokladkaka, eller rostade frökusar eller kexchoklad!? Lördagkväll, undra om jag ska ”unna mig” då? Ja då ska ja fan unna ihjäl mig 🙂

Vatten med salt är inte riktigt lika gott… Det förstör min form oxå! Men om det går som det ska, ett steg bakåt nu för att sedan ta två steg framåt i formen!

Vägde 83,5 förut på gymmet, häromdagen vägde jag 81,5 kg och det är alltså vätska jag lagt på mig vilket gör att jag ser mindre fit ut.

Nu börjad inte jag två veckor innan som de flesta tycks göra. Det är är en liten förklaring och ett vanligt upplägg som mång kör.

2 veckor innan tävling, börja ladda med natrium

För att få en så bra effekt som möjligt när det är dags att strypa natriumet börjar vi ladda med natrium två veckor innan tävlingsdagen. Detta gör du enklast genom att salta alla måltider du äter. Använd gärna soja om du inte är allergisk. Detta upplägg kommer att hjälpa till med att hålla dina nivåer med hormonet aldosteron så låga som möjligt (aldosteron håller kvar natrium i kroppen). Detta gör att när du väl utesluter natrium helt två dagar innan tävlingen kommer dina aldosteronnivåer inte att öka lika mycket som för de som stryper saltet tidigare. Därmed får du en bra hormonell miljö för att snabbt bli av med vätskan från de rätta ställena (under huden och inte i musklerna). Risken att binda vätska under tävlingsdagen blir därmed minimerad.

Under dessa två veckor och fram till dagen innan tävlingen ska du dricka ordentligt med vatten under hela dagarna. Du bör sikta på närmare 10 liter beroende på kroppsvikt. Du kommer att vara frestad över att strypa vattnet tidigare, men det gäller att tänka logiskt. För att en kolhydratladdning ska fungera krävs det tillräckliga nivåer med natrium och vatten i kroppen. Utan natrium kan du inte lagra vätska och glykogen i musklerna. Tänk på att glukos transporteras tillsammans med natrium till muskelcellerna och med denna transport följer vattnet (in i cellerna och INTE under huden).

Det stora intaget av vatten motverkar i sin tur aldosteronnivåerna genom den ökade blodvolymen och dess inverkan på stretchcellerna i blodådrorna

Syftet med saltet är alltså att bli av med vätska under huden vilket gör att man ser mer ”torr ut” och mer fit!

Nu ska jag äta tonfisk+äggvitor (stekt ihop) och chili, cayenpeppar(hur fan stavas det!?) och självklart salt 😉 till det blir det broccoli… Senare kommer lite nya poseringsbilder

45 minuter promenad på förmiddagen, förut 20 min cykling+30 minuter promenad och ikväll en timme promenad.

Lämna ett svar