Vilodagar och superbär

Ta vilodagar med gott samvete! Så länge du fortfarande äter och sover bra såklart…

Alltid balansen mellan träna, äta, vila/återhämtning och ”psykiskt välmående” som är viktigast för resultaten!

Igår hann jag inte träna eftersom jag jobbade sen träffade två stödkompisar, åkte till Horn och var social sen tillbaka till Vimmerby och var mer social 🙂 Idag hade jag tänkt att träna mage och underarmar men var väldigt seg när jag vaknade och sov dessutom längre än jag tänkt så det hade blivit lite stressigt eftersom jag ska jobba vid 13…

Dåligt samvete för att jag inte tränar? Nej tvärtom, en dag vila till gynnar återhämtningen och byggandet av låren som jag tränade i onsdags! Dessutom innebär en vilodag idag att jag kan träna axlar/bröst (och mage?) lite hårdare imorgon!
 Bra tryck förra veckan. Imorgon är det återigen för att träna axlar <3

Som ni vet, eller en del vet, så har jag spelat fotboll i hela mitt liv typ men sista typ 10 åren har jag varit mer eller mindre skadad (Nej inte huvet, knäna!) För två år sedan var jag med hela vårsäsongen innan ena menisken gick åt helvete. Förra året spelad jag 1,5 matcher typ. Igår kom fotbollssuget tillbaka när Martin och jag pratade om att de ska spela träningsmatch här i Vimmerby imorgon och jag sa att jag kunde vara med om det var dåligt med avbytare vilket det tydligen var så imorgon finns en extremt otränad spelare med på bänken…

Brukar ju köra frysta blåbär och hallon i min havredrink men nu har jag börjat köpa en mix av blåbär, hallon, havtorn, gojibär och björnbär. Gojibär ska tydligen vara riktigt jävla specialnyttigt!


 
Det unika med Gojibäret är bland annat att det innehåller hela 18 olika aminosyror (i små mängder så klart, äter man gojibär är det ju inte direkt för att få i sig massa protte, det finns mycket bättre livsmedel att äta för det…)  varav 7 av 8 är bland de essentiella (livsnödvändiga).

Bäret är fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen, samt hela 21 spårämnen däribland germanium ett spårämne som har lovordats för dess effekter. Antioxidantaktiviteten i Gojibär är extremt hög med en mycket hög ORAC-poäng.

Det ögonfrämjande ämnet zeaxanthin finns också i Gojibär. Väldigt höga halter av betakaroten och C-vitamin har visats i bäret, dessutom innehåller det E-vitamin, betasistosterol (sänker kolesterol), solaventivon (kraftigt antibakteriell) och polysackarider (ökar virus- och bakteriemotståndskraft) samt många andra för kroppen välgörande ämnen.

2 kommentarer

Lämna ett svar