Fitnessfivetävlingen!

Fitnessfivedagen

Eftersom jag var så slö på fredagen så sov jag mycket på dagen då vilket gjorde att jag sov dåligt natten till lördagen. Var vaken 2,5 timme på natten.. Men lyckades sen sova till 9 iaf. Gick här hemma och laddade och vid 12 gick jag upp och provade att väga mig på gymmet. 82,6 kg. 2 hekto för mycket för att jag skulle för köra på 40 kg i bänken. Inte bra men när vi sedan vägde in vid 13 så fick vi ta av oss kläderna och då vägde jag 82,2 bara 🙂  Vi var 8 tävlanden http://www.wahk.se/ (Bild på oss och resultatlista)

Det var mycket publik och tittade, säkert 40-50 pers totalt och det var jättekul att så många var där och tittade och stöttade oss tävlande! Hela tävlingen var mycket väl anordnad, både alla förberedelser innan och under tävlningen flöt allt på som det skulle. Ett stort tack till er som var med som domare eller ordnade med annat. Ett stort tack till Freddy http://www.muskelbygget.se/ oxå som sponsrade med fina priser!

Första grenen var bänkpress (är alltid samma ordning på grenarna). Jag blev lottade att börja sist vilket jag tyckte kändes bra men blev mer och mer nervös när de andra körde så det kanske inte var så bra. Hade räknade med att göra minst 23 reps men lyckades bara med 18. Riktigt besviken!

Nästa gren var biceps och då körde jag på 40 kg istället för 42,5 kg som sagt. Klarade då 18 reps och kände att jag fick lite revange iaf. Nytt PB 🙂

Sedan var det dax för knäböj. Eftersom jag varit knäskadad och fortfarande känner av knät ibland (menisken) så har jag inte kunnat träna knäböj så länge, har kört några månader bara men har inte vågat köra fullt djup mer än ett par gånger. Min vikt på tävlingen var 122,5 kg och jag trodde inte jag skulle klara det men gjorde faktiskt en godkänd och satte nytt PB även där 🙂

Efter tre grenar låg jag 6a i tävlingen men då återstod mina två bästa grenar 🙂

Fjärde gren var chins. Mitt PB innan var 27 och det tänkte jag slå! Jag gjorde 30 godkända! Gjorde 32 chins egentligen men 2 räknades bort eftersom jag inte hade fullt sträck i bottenläget. PB här med.

 Branch Warren. Hur coolt ser inte det här ut då!? Fixa sånna kedjor till WAHK med tack 🙂

Inför sista grenen dips låg jag 3a. Då hade min älskling slutat jobbet och äntligen kommit för att titta 🙂http://idaafransson.blogg.se/ I alla andra grenar är det samma startordning hela tiden men inför sista grenen så är det den som ligger sist som börjar så jag fick alltså starta som nummer 6. Har gjort 43 chins som bäst innan. Nu gjorde jag 51 men 5 räknades bort så jag fick 46 godkända, ytterligare ett PB 😀

Totalt fick jag 113 reps vilket jag är mycket nöjd med! Har gjort 103 som bäst innan. RS som är överjävlig fick 125 reps, grattis till segern! Tack alla medtävlande för en bra tävling!

Min rygg nu   Min rygg för två år sen…

6 kommentarer

Lämna ett svar