Stressa inte… Sista fitnessfivepasset innan tävlingen

Stress är ju som bekant negativt för det mesta. När det gäller att bygga muskler är det mesta negativa att utsöndringen av kortisol ökar vid stress och eftersom kortisol är katabolt (nedbrytande) så är det dåligt.

Grönt te är, som jag skrivit om tidigare, bra för fettförbränningen bland annat men även bra mot stress. ”5 koppar grönt te minskar stress med 20% ” Även om man inte är så sugen på att dricka 5 koppar om dagen (vem fan vill göra det!?)så kan man dricka ett par och minska sin stress lite.

40 gram mörk choklad sänker mängden stresshormon i blodet” Läs mitt inlägg från 2010-11-02 om mörk choklad. ” Få godissorter innehåller dessutom vitaminer och mineraler i nämnvärda mängder. Mörk choklad innehåller cirka 15 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalium, 5 mikrogram selen och nästan 3 mg zink per 100 gram. Dessutom ger den en del B-vitaminer. ” osv…

Sov dåligt inatt igen pga intag av PWO för sent… Men gått bra på jobbet idag iaf. Vid 17 körde jag och Andreas ett fitnessfivepass och som vanligt blev det bara fitness4…
Finns en våg där nu och jag vägde in på 83,7 och fick således köra på 82,5 i bänken 🙂

* Bänk 22 reps
* Biceps 15 reps
* Chins 27 reps (Fick lite gungning vilket inte är tillåtet på tävlning egentligen)
* Dips 39 reps

Totalt: 103 reps

Nöjd? JA!

Handlade protein förut, whey tech som vanligt men även milk and whey http://muskelbygget.se/milkandwhey-p-227.html?cPath=65 som är ett kvällsprotein, 40% vassleprotein (snabbt( och 60 % kaseinprotein (långsamt) vilket gör att du bättre bygger muskler medans du sover!

”Sport Milk and Whey är ett proteintillskott med samma proportioner mellan kasein och vassle som innehållet i modersmjölken. Det är sannolikt att denna kombination ger den bästa muskeltillväxten, eftersom tillväxten är som högst i babyålden. Naturen har sällan fel. ”

Lämna ett svar