Fotboll

Igår tränade jag mage på dagen. Hade tänkt träna baksida lår på kvällen men var så trött så jag sköt upp det till idag istället. Om en timme cirka blir det baksida lår och lite baksida axlar tänkte jag.

 Är inte så gott om benbilder på min blogg men det finns anledning varför… Jag har hyfsade konturer men alldeles för lite massa!

I onsdag var jag och tränade fotboll och ikväll ska jag faktiskt vara med och spela match. Avbytare iaf. Dom hade dåligt med folk så jag ställde upp. Om man är otränad (inte tränat ben på gym alls innan) och börjar spela fotboll så kan man bygga upp en del muskelmassa genom fotbollen. Om man har tränat ben innan och börjar spela fotboll är det snarare tvärtom tyvärr, att benmusklerna bryts ner.  Fotboll en eller ett par gånger gör självklart inte så mycket men i längden är det negativt.

Fotboll bättre än löpning

65 kvinnor som inte varit aktiva med någon idrott på 2 år fick bättre uthållighet, snabbhet, bättre syreupptagningsförmåga och mer muskelmassa när de började spela fotboll jämfört med de som löpte regelbundet.

Igår natt sov jag jättedåligt men inatt sov jag som en stock, fan va skönt och viktigt:
 
Minst 7 timmar sömn per(!) natt är effektivt skydd mot förkylningsvirus. 153 personer utsattes för virus, de som sov mindre än 7 timmar hade tre gånger större risk att bli sjuka.

Lämna ett svar