Kondition!

Har precis tagit mina första stapplande steg från en orörlig klumpeduns som jag är nu till graciöst löparfreak som jag kommer vara i sommar 🙂

Nästan iaf. Joggade några hundra meter när jag skulle ta mig från det ena behandlingshemmet till det andra och jag känner att min kondition inte är så sexig! Jag kommer inte bli nåt löparfreak men tanken är att få hyffsad kondition iaf genom att dels jogga ibland och dels köra intervallträning ibland. Kommer inte köra igång så mycket förän om ett par månader, jag bara tjuvstartar lite 🙂

Kommer att göra några tester vad det lider, dels se hur fort jag kan springa t.ex 3 km och dels kolla vilopulsen som är ett sätt att mäta konditionen. Notera att vilopulsen är individuell men generellt har man lägre vilopuls om man är vältränad och vilopulsen sjunker när man förbättrar sin kondition.

Jag har många anledning till att träna upp konditionen, sedan när jag deffar är det främst för förförbränningens skull, men även för att konditionsträning i måttlig mängd faktiskt kan gynna gymträningen och som jag skrev häromdagen (igår??) så kan sprint öka utsöndringen av tillväxthormonet HGH.

Sedan finns det många hälsofördelar med konditionsträning, dels långsiktigt men även kortsiktigt. Det är hjärtat som tränas när vi tränar kondition och det är trots allt hjärtat som är kroppens viktigaste muskel. Konditionsträning frigör många endorfiner som är våra ”måbrahormoner”

Men konditionsträning sabbar väl gymträningen? Nej, inte i ”måttlig mångd” !
Läs det jag skrev om kondition och gymträning för ett tag sedan 🙂

 Löpa?!

En kommentar

Lämna ett svar