Fett bra?

Rygg och baksida axlar
Var nere och tränade förut, blev ånyo(snyggt ord ja!) 20 chins i först set 🙂 Sen chins med vikt, 3 set latsdrag, 5 sälrodd, baksida axlar och lite underarmar…

 foto: http://www.christercarlsson.com/

Drack en havregryndrink nu, är så smidigt, får i mig det jag behöver utan att stå o laga mat i ett år… Blir ju MAGPASS vid 18,30 tiden så lagar jag mat sen ikväll efter det!

Mina råttor höll på här och reta varandra för att dom vara feta och den ena av dom hävdade att man blir fet av fett, men dom andra höll inte med… Blir man fet av fett?

* Man går upp i vikt av ett kaloriöverskott, fett i sig går man inte upp av! Fett i kosten är viktigt, men precis som allt annat i lagom mängd…

Fett i maten

Vi får oftast i oss för mycket mättat i förhållande till enkelomättat och fleromättat fett. I matlagning kan man därför andvända olivolja, rapsolja, äta mycket fisk, helst fet fisk, skaldjur och avokado. Mandlar, nötter och frön innehåller oxå bra fetter och kan vara bra som mellanmål.

Bra att steka i är smör, olivolja och kokosolja men inte i för stark värme. Alla oljor härdar och bildar transfetter om de upphettas för mycket och transfett bör vi undvika helt!

2 kommentarer

  1. Rättelse. Alla oljor man upphettar i stekvärme blir transfett!…förutom kokosfett som klarar alla temperaturer. Man ska alltså endast använda virgin kokosfett från hälsokost eller smör i matlagning. Oljor ska vara virgin annars är de redan transfett…och de kan användas i tex sallader!
    😀

Lämna ett svar