Motion ökar aptiten

Fick tips om en blogg där bloggaren skriver om att när man börjar motionera ökar aptiten så det är typ ingen íde att motionera om man ska gå ner i vikt. Så tolkade iaf den artikeln.

”Vi vet ju allihop att om vi kör en bil i 100 Km/h så drar den mera bensin än om vi kör den i 80 km/h. ”Vi är väl byggda på ungefär samma sätt. Om vi bara rör på oss lite mer så förbränner vi mer.” Logiskt, eller hur? De som ser oss som bilmotorer tänker dock sällan på att bensinen tar slut snabbare när vi kör fortare, så vi måste tanka oftare. Och tänk; precis så är det för oss människor också: vi får mer aptit om vi motionerar, så vi äter mera. Och därmed balanserar vi den extra energi vi eventuellt gjort av med”

Han skriver även att det finns många fördelar med motion men viktminskning är inte en av dom. Intressant, det finns ju givetvis olika teorier om det och min uppfattning är fortfaranade att motion är en stor fördel om man ska gå ner i vikt. Jag håller med om att motion ökar aptiten, men jag tror ändå att det man förbrukar när man tränar överväger det man stoppar i sig extra för att man tränar

Träningen ger även förhöjd förbränning även i vila, får man bättre kondition så ökar förbränningen i vila och ökar man i muskelmassan förbrukar man mer i vila genom det. Muskler är så kallad aktiv kroppsmassa.

Men, om man inte kan träna av någon anledning är det möjligt att gå ner i vikt bara geonom att äta bättre, men det är svårare att göra så.

Sammanfattning: Motion ökar aptiten, men motion i kombination med bättre kost är det effektivaste för att gå ner i vikt. Dessutom finns det många andra fördelar med motion.  

Kommentera gärna om det är någon som har några synpunkter kring detta ämne 🙂 Eller något annat..

2 kommentarer

  1. Äh, ökar det aptiten får man väl ha självdisciplin nog att inte käka mer ändå.
    Det är inte gratis att gå ner i vikt och få snyggare kropp, det är jobbigt både fysiskt och psykiskt. Iaf om man gör det av fel anledningar. 🙂

Lämna ett svar