5 enkla tips för fettförbränning!

Lovade ju några enkla tips för fettförbränningen, som dessutom är rikitgt bra för hälsan i övrigt oxå 🙂

 

* Grönt te – ökar fettförbränningen och är dessutom bra för hälsan på flera olika sätt, skyddar bland annat mot flera sjukdomar. Intas när som helst under dagen, gärna flera gånger, innan träning eller promenad om man vill det.

* Ingefära – ökar fettförbränningen och skyddar bland annat mot förkyldningar. Ta en klyfta ett par gånger om dagen, ta en extra om du känner att du börjar bli sjuk.

* Vitlök – ökar fettförbränningen och har många andra hälsoegenskaper oxå. Även bra för testoproduktionen. Använd den i matlagning, vitlök är ju även gott!

* Omega 3 fettsyror – ökar fettförbränningen och har även det många andra bra egenskaper, skyddar mot många sjukdomar, tex hjärt och kärlsjukdomar. Finns mest i fet fisk, valnötter, linfrön och rapsolja. Finns även som kosttillskott. Ät fet fisk oftare, elller ta en näve valnötter som mellanmål, eller ta en matsked rapsolja ihop med frukosten, eller strö lite krossade linfrön på filen/gröten.

* Kaffe – ökar fettförbränningen och faktum är att kaffe även skyddar mot vissa sjukdomar trots att det finns vissa negativa saker med kaffe oxå. Jag anser att kaffe är bra, i måttlig mängd. Drick kaffe innan träning/promenad och/eller innan maten, då ökar fettförbränningen. Kaffe på maten hämmar dock fettförbränningen, dessutom är det inte gott! Jag vet att många är kaffepåmaten-lovers och om du är det så fortsätta med det, som allt annat gör det inte så jättestor skillnad.

Alla dessa saker påverkar alltså fettförbränningen positivt, varje sak gör lite men många bäckar små…

En liten parentes, hur mycket/lite fett man har på kroppen är inte allt här i livet, inte ens för mig även fast det kanske låter så ibland 😛 försök att vara nöjd med hur du ser ut trots att du vill bli av med fett!


 Det viktigaste för att bli fit är fortfarande att äta färre kalorier än du förbrukar, alltså äta lite minder och/eller röra på dig mer, men sen bidrar självklart ingefära osv till en ökad fettförbränning som jag skrev om…

5 kommentarer

Lämna ett svar