Fettet på magen!

Eftersom en av dom vanligaste frågorna jag får är: Hur tränar jag bort fettet på magen? Så tänkte jag förklara det här: Tyvärr kan man inte träna bort fettet på magen genom att göra situps eller nån annan magövning. Man kan inte påverka vart ifrån på kroppen fettet ska förbrännas, det förbränns från hela kroppen samtidigt och tyvärr är magen (speciellt nedre delen ) ett av dom ställena där det försvinner sist!

Men situps och andra magövningar är bra då de ger fastare muskler runt magen vilket kan ge ett slankare intryck 🙂 Dessutom är det bra att träna mage för att minska ryggont. Ofta beror ryggont på för svaga magmuskler! Men tänk på att inte träna mage varje dag, precis som andra muskler behöver de vila ibland 🙂 ungefär 2 gånger i veckan kan vara lagom att träna mage, lite beroende på hur du tränar i övrigt o hur hårt magpasset är! 

4 kommentarer

  1. Ang punktförbränning: "Om du tränar magen oavbrutet 30 minuter förbränner du ett tusendels gram extra fett där jämfört med att förbruka samma mängd energi på annat sätt" ….så visst funkar det..kör på bara :p

Lämna ett svar